Élő:

Lábtörés vetett véget a spanyol center szezonjának

Pau Gasol, kosárlabda
Lithuania's center Jonas Valanciunas (R) defends against Spain's center Pau Gasol during the final basketball match between Spain and Lithuania at the EuroBasket 2015 in Lille, northern France, on September 20, 2015. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN
Vágólapra másolva!
Lábtörése miatt véget ért az idény Marc Gasol, a Memphis Grizzlies és a spanyol kosárlabda-válogatott első számú centere számára.

Az észak-amerikai profiligában szereplő klub szerdai bejelentése szerint a 31 éves, kétszeres olimpiai ezüstérmes játékos törött lábát szombaton megoperálták. A sérülés tényét már két héttel ezelőtt közölték, de arról nem beszéltek, mikor és milyen körülmények között történt, illetve mennyit kell kihagynia.

Az NBA honlapjának cikke már február 10-én valószínűsítette, hogy a 216 centi magas center a mostani szezon hátralévő részében nem lesz bevethető, ezt most a klubja megerősítette. Chris Wallace általános igazgató elmondta, hogy a rehabilitációs időszak után Gasol jobb lábának teljes gyógyulására számítanak, és bíznak abban, hogy a következő szezonban ismét pályára tud lépni.

Gasol nélkül csökkennének a spanyolok olimpiai esélyei Forrás: AFP/Philippe Huguen

A spanyol kosárlabdázó tavaly nyáron ötéves szerződést írt alá Memphisben. A jelenlegi szezonban csapata egyik legjobbja volt, 52 alapszakasz-meccsen 16,6 pont és 7 lepattanó volt az átlaga.

A spanyol válogatottnál is aggódhatnak Gasol miatt, mivel nélküle komolyan csökkennének a csapat esélyei arra, hogy az olimpián legyőzzék a kétszeres címvédő amerikai válogatottat. A spanyolok Londonban és azt megelőzően Pekingben is döntőt játszottak az NBA-sztárokból álló tengerentúli csapat ellen.