Hanga Ádám volt a Laboral legjobbja

hanga ádám laboral kutxa vitoria kosárlabda
Lukas Lekavicius(L)of Zalgiris Kaunas vies with Adam Hanga(R)Laboral Kutxa Vitoria during the Euroleague Top 16 Basketball match Zalgiris Kaunas vs Laboral Kutxa Vitoria in Kaunas on December 30, 2015 / AFP / Petras Malukas
Vágólapra másolva!
A kirobbanó formában dobó Hanga Ádám volt csapata, a Laboral Kutxa Vitoria legjobbja a kosárlabda Spanyol Király Kupa pénteki negyeddöntőjében.

A baszk együttes 79-77-re legyőzte az Obradoriót, a kezdőötösben pályára lépő magyar légiós 32 perc alatt 20 pontot, 8 lepattanót és 2 gólpasszt gyűjtött, 7 triplakísérletéből 6 (!) volt sikeres. Az összesített egyéni statisztikákon alapuló VAL-értéke 31 lett,

ezzel a csapata és egyben a mérkőzés legeredményesebb játékosának bizonyult.

"Óriási meccsen sikerült győznünk egy fantasztikusan játszó Obradorio ellen. Tegnap a Barcelona és a bajnoki éllovas Valencia is kiesett, nem mi akartunk lenni a következő meglepetés... Örülök, hogy jó játékkal tudtam segíteni a csapatot" - nyilatkozta az MTI-nek a 26 éves kosaras, akinek együttese este a címvédő Real Madriddal csap össze a döntőbe kerülésért.

Hanga szinte hibátlanul szórta a triplákat Forrás: AFP/Petras Malukas

A találkozót 10 ezer néző látta La Corunában. A Király Kupában hagyományosan a bajnokság nyolc legjobb csapata vesz részt.