Vágólapra másolva!
A Fehérvár KC hétfőn szerződést bontott Bakó Botonddal, a női kézilabdacsapat vezetőedzőjével, helyét Deli Rita szakmai igazgató foglalja el.

„Úgy ítéltük meg, a jelenlegi helyzetben ez a legjobb megoldás. A csapat nem a várakozásoknak megfelelően teljesített, ami nem csak az edző hibája, viszont az ő felelőssége” – nyilatkozta Balássi Imre, a fehérvári klub elnöke.

„Ez a csapat ennél többre képes, többre hivatott. Mindent megtettünk a sikeres szereplés érdekében, mindig győzni akartunk, sajnos elmaradtunk a várakozástól.

Közös a felelősségünk abban, hogy idáig jutottunk"

– mondta Bakó Botond.

A Feol.hu emlékeztet rá, hogy Bakó 2014 nyarán vette át a csapatot, amely a vezetőség értékelése szerint az utóbbi időben nem a várakozásoknak megfelelően teljesített. A székesfehérvári együttes a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.

Deli Rita Forrás: Cornexikezilabda.hu

Az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnoki bronzérmes, kétszeres gólkirálynő eddig a junior és ifi együttest irányította, a kispadon csütörtökön a Siófok ellen mutatkozik be.

„A nyolc közé kerülés kulcskérdés, de nem kizárt a hatodik hely megszerzése sem. Ehhez azonban bravúrok kellenek, itthon le kell győznünk a Siófokot és a Békéscsabát, valamint döntetlenre kell végeznünk Érden. A feladat adott, komoly összefogásra lesz szükségünk, hogy elérjük céljainkat” – mondta Deli, akinek munkáját az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes irányító, Siti Eszter segíti majd.