Grúzia nem hozta rá a frászt a magyar pólósokra

Benedek Tibor Budapest, 2015. július 9.
Benedek Tibor, a magyar csapat szövetségi kapitánya az 5. Vodafone Kupán játszott Magyarország - Ausztrália vízilabda-mérkőzésen Budapesten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015. július 9-én.
MTI Fotó: Kovács
Budapest, 2015. július 9. Benedek Tibor, a magyar csapat szövetségi kapitánya az 5. Vodafone Kupán játszott Magyarország - Ausztrália vízilabda-mérkőzésen Budapesten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015. július 9-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A csapatkapitány Varga Dánielt bordasérülés miatt nélkülöző magyar férfi vízilabda-válogatott meggyőző játékkal, nagyon simán győzött Grúziában a Világliga 4. fordulójában.

Eredmény, Világliga, európai csoportselejtező, 4. forduló
Grúzia – Magyarország 10-20 (1-2, 1-7, 4-5, 4-6)

A két csapat jól ismerhette egymást, hiszen a közelmúltban kétszer is találkozott egymással. Magyarország az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében 14-3-ra győzött, de a Világliga hazai találkozóján is magabiztos, 17-10-es magyar siker született.

Benedek Tibor Grúziában vezette győzelemre a csapatot Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az első negyed még ugyan döcögősen indult, de 2-1-ről gyorsan 7-1-re meglépett az együttes, és a félidei 9-2-es előny után végül 20-10-re győzött.

A magyar válogatott április 26-án Romániában vív mérkőzést, majd május 10-én a görögök elleni hazai találkozóval zárja a selejtezőt.