Vágólapra másolva!
Van még mit javítania a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a jövő héten kezdődő lengyelországi Európa-bajnokság előtt, Talant Dujshebaev együttese a szombati, Szerbia elleni felkészülési mérkőzésen még cseppet sem tűnt tökéletes állapotban lévőnek. Nagy László szerint nem teher, hogy a szövetségi kapitány aranyérmet vár a csapattól, Talant Dujsebaev szerint jó úton jár a csapat.

A december 3-án megnyitott zentai sportcsarnokban eddig csupán korosztályos birkózó Balkán-bajnokságot játszottak, a kézilabdameccsre azonban megtelt az 1700 fős létesítmény. Sőt, a szervezők alaposan túllőttek a célon, a hírek szerint ugyanis az e-mailben történő előzetes foglalások miatt

jóval több jegyet adtak el, mondván: úgysem jön el mindenki.

Ez a terv nem vált be, nem elég, hogy megtelt az aréna, de nagyon sokan kint rekedtek és be sem jutottak. Bent folytatódott a káosz, a helyeket érkezés sorrendjében lehetett elfoglalni, ami némi nehézséget okozott, főleg úgy, hogy az anyaországból magyar szurkolóknak külön szektort tartottak fent, így ott a vajdaságiak - hiába szurkoltak volna Nagy Lászlóéknak - nem ülhettek le.

A vadonatúj zentai sportcsarnok Forrás: Origo

A mérkőzés nagyon vegyes képet mutatott, az egykori veszprémi Zarko Sesum, az exszegedi Petar Nenadic, illetve a 2012-es Eb-ezüstérmes hősök közül Darko Stanic kapus és Ivan Nikcevic vezette szerbek az első félidőt 14-11-es előnnyel zárták, köszönhetően, hogy magyar részről nem akadt kapusteljesítmény.

Ami még meglepőbb volt, hogy irányító és átlövőposzton is súlytalanok voltunk. Császár Gábor első két lövését védte Stanic, jött Faluvégi Rudolf, aki nagyon nem találta a helyét, végül a meccset Nagy Kornél fejezte be ezen a poszton, neki legalább voltak felvillanásai.

Forrás: Origo

A nagy lövők közül Dzsamali Iman egy gólt szerzett, de idegenül mozgott, nem véletlen, hogy Nagy László borzasztó idegesen magyarázott neki a szünetben, de a csapatkapitány sem villogott, ő gól nélkül zárta a mérkőzést.

De Nagy szerepe több, mint egyszerű átlövőé, ő a csapat összetartó ereje:

együtt élt a játékkal, mindenkihez volt egy-két jó és korholó szava, de egyelőre még inkább ingatta fejét, semmint széles mosollyal nyugtázta volna a látottakat.

Lánykérés a szünetben

Óriási tapsot kapott a mérkőzés szünetében az a fiatalember, aki a pálya mellett elhelyezett reklámtáblák segítségével kérte meg választottja kezét. A menyasszony nem más, mint Tápai Andrea, a Cornexi és a Kiskunhalas egykori játékosa, a Fehérvár KC-ban kézilabdázó Tápai Szabina húga.

Szünet után annyit változott a kép, hogy Mikler Roland beállásával stabilabb lett a hátsó alakzat, de a csapat így is csak annyit ért el, hogy fél perccel a lefújás előtt az egyenlítésért támadhatott, ám a labdavesztést megkontrázta az ellenfél és Novak Boskovic beállította a 24-22-es végeredményt.

A két csapat vasárnap délután Kecskeméten ismét összecsap egymással, a mérkőzést 17.30-tól az M4 közvetíti.

"Nagyon szoros mérkőzést játszottunk, de sajnos nem tudtuk megfordítani az eredményt.

Hosszú idő után az első mérkőzését játszotta a válogatott, támadásban és védekezésben is vannak apróságok, amiket javítani kell" - mondta a mérkőzés után Nagy László.

"A nyitott védekezés nem ízlett nekünk, nem tudtuk hatékonyan átjátszani. Ezt majd még gyakorolni kell, hiszen az Eb-n Montenegró is hasonló ellenfél lesz. Maximálisak az ambícióink az Európa-bajnokságon, célunk, hogy az olimpiai selejtezőt elérjük. Bízom abban, hogy globálisan javulni fog a teljesítményünk. Az, hogy Dujsebaev kapitány kimondta, hogy aranyérem a célja, részemről nem nevezhető tehernek. Bízik a csapatban, mi pedig igyekszünk az elvárásainak eleget tenni."

Nagy László sokat korholta társait Forrás: MTI/Kovács Anikó

Nagy Kornél elismerte, hogy nem volt szép és látványos a játék. "A 24 kapott gól nem rossz, de sajnos sokat kaptunk lerohanásból. Viszont ez azt jelentette, hogy a felállt fal elleni védekezésünk jó volt. A támadójátékon kell javítanunk, egy meccsünk van, hogy még jobban összecsiszolódjunk, utána vége a főpróbának, jönnek az éles mérkőzések. Utána már csak Montenegróra készülünk, az lesz a legfontosabb."

Talant Dujshebaev kapitány a meccset követően gratulálni a szerbeknek, azt mondta, jól játszottak és megérdemelten nyertek.

de tudom, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobbak leszünk. Hosszú idő után először játszottunk, de úgy látom, jó úton járunk. Még van egy hetünk az Eb kezdetéig, remélem, már vasárnap jobbak kézilabdázunk" - nyilatkozta.

Dejan Peric és Talant Dujshebaev Forrás: Origo

Dejan Peric a sajtótájékoztatón azt ecsetelte, hogy pályafutása során többször is játszott Dujsebaev ellen, és ezekre a találkozókra a mai napig óriási élményként tekint.

"Az egy az egy elleni játékban még fejlődnünk kell, szerencsére, ahogy múlt az idő, egyre jobb lett a játékunk. Az Eb-ig csak pár nap maradt, s

én nem fogadom el azt a magyarázatot, hogy valaki nincs jó formában.

Egy játékos védekezésben, támadásban, gól és labdaszerzésben is hozzájárulhat a csapat eredményéhez, s hogy ezek közül egyikben se sikerüljön a várakozásoknak megfelelő szintet produkálni, az számomra elfogadhatatlan" - mondta a Veszprém egykori kiváló kapusa.

"A győzelem mindig növeli a csapat önbizalmát, de én a vasárnapi mérkőzést még fontosabbnak tartom, hiszen akkor idegenben mutathatjuk meg, hogy képesek vagyunk a jó eredményre. Az Eb-re ezúttal kisebb ambíciókkal utazunk. Pokolian nehéz a sorsolásunk, hiszen a házigazda, vb-bronzérmes lengyelekkel kezdünk, utána pedig az Európa-, világ- és olimpiai bajnok franciák következnek. Mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, nem félünk senkitől" - nyilatkozta a nyolcgólos Petar Nenadic, akit a mérkőzés legjobbjának választottak.