Javier Sabaté marad a Veszprém edzője

Nagy László Köln, 2015. május 31.
Nagy László (b) és Mirsad Terzic (j), az MKB-MVM Veszprém, valamint Nikola Karabatic, a spanyol Barcelona játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a kölni Lanxess Arénában 2015. május 31-én. (MTI/EPA/Marius B
Köln, 2015. május 31. Nagy László (b) és Mirsad Terzic (j), az MKB-MVM Veszprém, valamint Nikola Karabatic, a spanyol Barcelona játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a kölni Lanxess Arénában 2015. május 31-én. (MTI/EPA/Marius Becker)
Vágólapra másolva!
Az MVM Veszprém vezetősége és a csapat vezetőedzője, Javier Sabaté megállapodásának értelmében a Klub megerősítette pozíciójában a spanyol szakembert, aki így 2017. június 30-ig iírányítja a magyar rekordbajnokot - írja a klub honlapja. 

Sabaté 2015 szeptembere óta az MVM Veszprém vezetőedzője. Az azóta eltelt időben a csapat mérlege tizenöt győzelem, egy döntetlen és két vereség.

Sabaté szerződése 2017. június 30-ig szól Forrás: mkb-mvmveszprem.hu


A jelenlegi tréner azóta vezeti a Veszprémet, hogy a vezetőség 2015. szeptemberében felbontotta a szintén spanyol Carlos Ortega szerződését. A 44 éves szakember 2012 óta irányította a magyar kézibajnokot.

Minden Sabaté mellett szól

A Bajnokok Ligája első fordulójában a Veszprém peches végjáték után csak döntetlent ért el az Orlen Wisla Plock otthonában. Az Origo úgy tudja, a mérkőzés után a csapat elnöke, Fonyó Károly már közölte Ortegával, hogy felbontják a szerződését.

Nagy csatáink voltak, nagy dolgokat vittünk véghez, és büszke vagyok rá, hogy együtt dolgozhattam a fiúkkal" – mondta az Origónak a távozó Carlos Ortega.

Sabaté mellett sok minden szól: Carlos Ortega munkáját folytatja, így a játékosoknak nem kell egy teljesen más kézilabda-filozófiát elsajátítaniuk, ráadásul szeretik is a barátságos spanyol szakembert.


Az átalakulások éve volt

A Veszprém elmúlt éve elég mozgalmas volt: júliusban jelentették be, például, hogy a férfi kézilabdacsapat addigi névadó szponzora, az MKB Bank a jövőben kizárólag a klub utánpótlását támogatja.

Az MKB Bank 2005 óta volt névadó szponzora a Veszprémnek, amely azóta 23 trófeát nyert,

az elmúlt szezonban pedig története során először bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Az MVM Veszprém a spanyol Barcelona ellen vesztette el a BL-döntőt Forrás: MTI/EPA/DPA/Marius Becker


November végén aztán távozott a klub éléről Fonyó Károly elnök is.

A Veszprém honlapja azt írja, a klub történetének legsikeresebb elnöke lemondott titulusáról, valamint a csapatot irányító Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságáról. Fonyó 2012-ben társelnökként került a klubhoz, majd 2013 májusában lett elnök.