Csak azért is rájátszásba jutna az Alba Volán

Fehérvár AV19
Gyenge kezdése miatt kapott ki a Fehérvár AV19
Vágólapra másolva!
Ocskay Gábor szakosztály-igazgató szerint továbbra is határozott cél, hogy a Fehérvár AV19 a legjobb nyolc közé kerüljön az osztrák jégkorongligában, és ezzel kivívja a szereplést a rájátszásban. A klub csütörtökön támogatói szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt-vel.

Ocskay Gábor emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban nagy változások történtek a csapat életében, miután az amerikai vezetőedzőt, Rob Pallint a finn Hannu Järvenpää váltotta. Megjegyezte, hogy

a szezonban eddig példátlan sérüléshullám sújtotta a csapatot,

de ezen már túl vannak, a jövő pénteken kezdődő középszakaszban minden játékos hadra fogható lesz. A magyar együttes az alapszakaszban már nem végezhet az első hat között, így legfeljebb az alsóházi középszakaszból biztosíthatja helyét a rájátszásban.

Ocskay elmondta, a klub a kilencedik szezonját játssza az EBEL-ben, és eddig mindegyikben "rezgett a léc" anyagi szempontból annak ellenére, hogy idén is rendre magas a nézőszám, 2600-3300 szurkoló előtt játszik a csapat. Reményét fejezte ki, hogy rövid időn belül az anyagi stabilitás is megjelenik a Fehérvár AV19 életében.

Forrás: Fehérvár AV19

Szót ejtett a televíziós közvetítésekről is, miután december 25-én szerződést bontottak a Sportklubbal. A jogtulajdonos április közepéig az M4 Sport lett.

Kérdésre elmondta, hogy a kanadai Brendan Connolly a német másodosztályba (DEL 2) távozott, így

egy légiós hely felszabadult.

A menedzsment a saját nevelésű, a német első osztályú Krefeldben jégkorongozó Sofron Istvánnal pótolni a csatárt. Ajánlatuk a szezon hátralévő részére és a következő teljes szezonra szólt, de a játékos máshová igazolt.

Sofron új klubhoz igazolt

Az osztrák jégkorongligában szereplő KAC csapatában folytatja pályafutását a magyar válogatott Sofron István. A 27 éves csatár az utóbbi három szezont a német Krefeld Pinguinen együttesénél töltötte, de korábban - még fehérvári színekben - már játszott az EBEL-ben. A 2011/12-es idényben 31 találattal ő volt az alapszakasz gólkirálya. A Klagenfurt menedzsere, Oliver Pilloni "dinamikus, belevaló" játékosként jellemezte Sofront, aki eddig 82 mérkőzésen szerepelt a májusi világbajnokságra készülő magyar

válogatottban."Mivel EU-állampolgár, reméljük, hogy a papírmunka gyorsan lezajlik, hamarosan bevethetjük, és segíteni fog bennünket" - tette hozzá Oliver Pilloni.

Sofron csütörtökön a szezon végéig kötelezte el magát a KAC-hoz, amely jelenleg egy hellyel előzi meg a kilencedik Fehérvár AV19 csapatát az EBEL tabelláján.

A támogatói szerződés kapcsán Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: nemzeti lottótársaságként elkötelezettek a méltányos és jogszerű szerencsejáték szervezés mellett, és igyekeznek a magyar kultúrát és sportéletet bevételeikből finanszírozni. Hozzátette: elsősorban azokat a sportegyesületeket támogatják, amelyek nemzetközi szinten is jól szerepelnek.

Reményét fejezte ki, hogy támogatásuk révén a székesfehérvári csapat bejuthat a rájátszásba, és a jövőben is nagy sikereket érhet el.

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte: a jégkorong nagyon drága sportág, ezért minden támogatóra szüksége van. Úgy vélte,

a Szerencsejáték Zrt. bruttó negyvenmillió forintos támogatása a klubon keresztül a magyar jégkorongot erősíti,

hiszen a magyar hoki elképzelhetetlen az Alba Volán és utánpótlása nélkül, továbbá a magyar válogatott sem létezhetne a fehérvári játékosok nélkül.