A pólókapitány biztos benne, hogy Montenegrót is megverjük

Benedek Tibor, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya
Hungary's coach Tibor Benedek directs his team against Croatia during the men's Water Polo European Championships match Hungary vs Croatia in Budapest on July 21, 2014. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Rendkívül magabiztosan nyilatkozott a montenegróiak elleni, csütörtöki Európa-bajnoki elődöntőt megelőzően Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki biztos csapata továbbjutásában.

"Ugyanolyan nehéz mérkőzés lesz, mint a Horvátország elleni, de

- mondta a szakember a szerdai tréninget követően. A magyarok kedden az olimpiai bajnok horvátokat meggyőző játékkal győzték le 8-5-re.

A mostani gyakorlást kihagyta a horvátok ellen fantasztikus kapusteljesítményt nyújtott Nagy Viktor, valamint a kiválóan védekező Erdélyi Balázs, mindketten kisebb betegséggel küzdenek, de ahogyan Benedek Tibor elmondta, semmi sem veszélyezteti csütörtöki játékukat.

Az edzésen így vízbe szállt a kétszeres olimpiai bajnok hálóőr, a válogatott jelenlegi kapusedzője és csapatvezetője, Gergely István is.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Az elődöntővel kapcsolatban a kapitány hangsúlyozta, ugyanolyan akarattal és harcosan ugranak majd vízbe, de változtatásokra is szükség lesz, mivel az ellenfél taktikája különbözik a horvátokétól.

Benedek Tibor kiemelte az emberelőnyök fontosságát, szerinte a montenegróiak, bízva saját emberhátrányos teljesítményükben, előszeretettel mennek bele a kemény játékba.

"Tudom, hogy

játékosállományban és játékelemenként is" - tette hozzá a szakvezető.

A magyar válogatott sorozatban 12. alkalommal jutott a legjobb négy közé Európa-bajnokságon, amennyiben bejut a fináléba, azzal megszerzi az indulási jogot a riói olimpiára.

A találkozót csütörtökön 20.15-től rendezik a belgrádi Kombank Arénában.