Vágólapra másolva!
A Győr női kézilabda-csapata az idény végéig leszerződtette az olimpiai, világ- és Európa-bajnok norvég Ida Alstadot.

A 30 éves Alstad legutóbb hazájában, a Byasenben játszott, amely hat hónapra adta kölcsön a Győrnek. A 172 centis játékos 2009-ben debütált a norvég válogatottban, amellyel 2012-ben olimpiát, 2011-ben és 2015-ben világbajnokságot, 2010-ben és 2014-ben Európa-bajnokságot nyert.

Alstadra azért is volt nagy szüksége a Győrnek, mert a vébén keresztszalag-szakadást szenvedő Tomori Zsuzsanna helyére kellett valaki, aki támadásban és védekezésben is bevethető.

A jövő héten mutatkozhat be

"A világbajnokságot követően átgondoltuk a céljainkat és lehetőségeinket, amely alapján szükségesnek láttuk egy BL-szintű játékos átmeneti szerződtetését. Fontos szempont volt, hogy az illető ebben a szezonban nem játszhatott a Bajnokok Ligájában, így a tárgyalások eredményeképpen a friss norvég világbajnok Ida Alstaddal kötöttünk szerződést. Ida jelenleg a norvég Byasen játékosa, akivel és csapatával hat hónapos kölcsönszerződést kötöttünk. Bízunk benne, hogy kimagasló játékintelligenciájával és tapasztalatával gyorsan beilleszkedik majd az ETO-ba, és a jövő héttől már együtt küzd a lányokkal az ETO hazai és BL-sikereiért” – mondta el Kelecsényi Ernő klubelnök a Győr honlapján.

Alstadnak kell majd Tomorit pótolni Forrás: AFP

Alstad azt nyilatkozta, nagyon boldog, hogy a világ egyik legjobb csapatában játszhat. "Bízom benne, hogy tapasztalatommal és védekező játékommal hozzájárulhatok új csapatom sikereihez. Bizonyára egy kis időt igénybe vesz majd, hogy felvegyem a győri játék ritmusát, de ez nem okoz majd gondot. Nagy segítség, hogy három norvég csapattársam is segíteni tud, illetve Nyckével is játszottam együtt a Midtjyllandban. Úgy gondolom, hogy ettől a győri lehetőségtől mindenképpen jobb játékossá válok” - mondta az új szerzemény, aki jövő hétvégén, a Podgorica elleni meccsen debütálhat.