Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers az idény végén visszavonuló Kobe Bryant vezetésével 111-107-re nyert a Denver Nuggets otthonában az NBA legutóbbi játéknapján.

A 37 éves sztárjátékos 31 ponttal, öt gólpasszal és három lepattanóval járult hozzá csapata sikeréhez. A kaliforniai együttes az első félidőben már 21 pontos hátrányban is volt, innen kapaszkodott fel, és aratta szezonbeli első sikerét egy Nyugati főcsoportbeli rivális felett.

Rendkívül hullámzó mérkőzést játszott egymással a Miami Heat és a Detroit Pistons, a floridaiak az első negyedben 18 ponttal vezettek, ezt a második felvonásban le is adták. A találkozó csak az utolsó pillanatokban dőlt el, a Miamiból három másodperccel a vége előtt Chris Bosh és Dwyane Wade is a győzelemért dobhatott, de mindketten hibáztak. A mérkőzést az első sorból tekintette meg Cristiano Ronaldo, a Real Madrid aranylabdás futballistája.

A ligautolsó Philadelphia 76ers idénybeli 29. mérkőzésén szenvedett vereséget, a gárda - amelynek egyetlen győzelme van eddig - ezúttal hazai pályán a Memphis Grizzliestől kapott ki.

eredmények:
Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 90-104
Miami Heat - Detroit Pistons 92-93
Toronto Raptors - Dallas Mavericks 103-99
Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 107-111