Vágólapra másolva!
Nagy László tizenkét szezon húzott le a Barcelonában, és az Elespanol.com-nak adott interjújában elismerte: az volt a terve, hogy a katalán kézilabdacsapatból vonul vissza. Beszélt a Veszprém BL-esélyeiről és Budapest olimpiarendezési terveiről is.

"Soha nem titkoltam, hogy Barcelona-mezben szerettem volna visszavonulni a kézilabdától, de ez nem történhetett meg. Volt több ajánlatom is, a hazámból is kerestek, és 12 barcelonai év után úgy döntöttem, hogy Magyarországra igazolok. A környezet ismerős volt, és itt is a legmagasabb szinten kézilabdázhatok" - nyilatkozta az Elespanol.com-nak a Veszprém 34 éves, világklasszis jobbátlövője.

A Kiel ellen is remekelt a BL-ben Forrás: MTI/EPA/DPA/Axel Heimken

Nagy arról is beszélt, mennyire csalódott, hogy Antonio Carlos Ortega edzőt szeptemberben menesztették a csapattól. "Nagyon kellemetlen dolog ez. Egy olyan edzőt mozdítottak el a helyéről, aki az előző három évben karakteressé tette és minőséget hozott a csapathoz. Profik vagyunk, így el kell fogadnunk a vezetőség döntését, és mindent meg kell tennünk a csapatért, a győzelemért. De megismétlem,

Úgy érzi, a Veszprém jövőre megnyerheti a BL-t. "A sorozat színvonala roppant magas, és nagyon sok csapat arról álmodik, hogy megkaparintja a trófeát. Ha mentálisan és fizikálisan is a topon leszünk a Final Fourban, akkor megnyerhetjük. Nagyon nehéz feladat, de nem lehetetlen. De ugyanerre esélyes a Barcelona is, bármilyen játékosai is vannak, mindig esélyes a végső győzelemre."

Nagy László felnevetett, amikor arról faggatták, mi hiányzik neki Spanyolországból. "Minden hiányzik. A korábbi csapattársaim, a barátaim, a város, a szép idő, az ételek - mindenből egy pici hiányzik. Ma is van, hogy pár napot Barcelonában töltök, és ekkor teljesen ki tudom pihenni magam, kitisztul teljesen a fejem."

Forrás: EHF

A sportolót arról is kérdezték, hogyan látja Budapest 2024-es olimpiarendezési esélyeit. "Magyarként nagyon szeretném, ha Budapest rendezné az olimpiát, de tudjuk, hogy nagyobb gazdasági erővel rendelkező városok is pályáznak. Az itteni emberek rajonganak a sportért és a sportolókért, és sok szurkoló a megtakarított pénzét is elköltené azért, hogy lássa a magyar sportolókat, csapatokat a világ bármely pontján."

Nagy ezzel együtt nem biztos abban, hogy minden igaz abból, amit elvárnánk egy ilyen nagy eseménytől. "Akikkel beszéltem, azt mondták, ez a projekt gazdaságilag életképes lenne és minden rendben működne, de

Persze, szeretném, ha igazuk lenne, és Magyarország megkapná az olimpiarendezési jogot."

Iváncsik Gergő hosszabbított

Egy évvel, 2017 júniusáig meghosszabbította szerződését Iváncsik Gergő, az MVM Veszprém kézilabdázója. A 34 éves, válogatott balszélső kontraktusa jövő nyáron járt volna le a klub honlapjának szerdai beszámolója szerint, ezt toldották meg 2017. június 30-ig. Iváncsik rekorder a veszprémi együttesben, ugyanis összesen 640 találkozón lépett pályára, így a következő másfél évben jó esélye van arra, hogy átlépje a 700 mérkőzéses határt. Az eddigi 640 összecsapása során Iváncsik 2063 gólt szerzett, ezzel a klub történetének negyedik legeredményesebb játékosa. (MTI)