Másodszor kapott ki az NBA csodacsapata

Golden State Warriors Dallas Mavericks kosárlabda brandon rush chandler parsons
DALLAS, TX - DECEMBER 30: Chandler Parsons #25 of the Dallas Mavericks takes a shot against Brandon Rush #4 of the Golden State Warriors at American Airlines Center on December 30, 2015 in Dallas, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Stephen Curry nélkül elhalasalt a Golden State Dallasban, de így is rekordszintű a mutatója. A Phoenix belealudt az eldső félidőbe, így a San Antonio tovább menetel hazai pályán.

A észak amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) címvédő Golden State Warriors elszenvedte szezonbéli második vereségét. A 29/2-es győzelmi mérlegnél tartó Warriors így is az NBA történetének legjobb mutatójával áll 31 meccs után.

Chandler Parsons (jobbra) Brandon Rush mellett tör kosárra Forrás: AFP/2015 Getty Images/Ronald Martinez


A dallasi meccs során az oaklandi alakulatból az idény során először hiányzott – lábsérülés miatt – az előző évad legjobbjának választott Stephen Curry.

Bryant dupla-duplája

A Los Angeles Lakers jövőre visszavonuló sztárja, Kobe Bryant szezonbeli első dupla-duplájával (15 pont, 11 lepattanó) búcsúzott el Bostontól. A közönség a hajrában hangos ovációval köszönt el a klasszistól.

Továbbra is legyőzhetetlen otthon a San Antonio: a texasi csapat 19. alkalommal is győztesen hagyta el az AT&T Center parkettjét, az előző idényt is beleszámítva pedig már

sorozatban 28 hazai diadalnál tart.

Ezúttal nem volt nehéz dolga: ellenfele, a Phoenix még nem dobott ilyen kevés pontot ebben a szezonban a végeredményt, az első félidőt és a nyitónegyedet tekintve sem.

A sereghajtó Philadelphia meglepetésre idegenben, Sacramentóban javította győzelmi mérlegét 3/31-re. A Chicago a hosszabbítás vége előtt 1,2 másodperccel szerzett kosárral, Jimmy Butler pöccintésével gyűrte le az Indianát.

Eredmények:
Charlotte Hornets-Los Angeles Clippers 117-122
Orlando Magic-Brooklyn Nets 100-93
Boston Celtics-Los Angeles Lakers 104-112
Toronto Raptors-Washington Wizards 94-91
Chicago Bulls-Indiana Pacers 102-100 - hosszabbítás után
Minnesota Timberwolves-Utah Jazz 94-80
Dallas Mavericks-Golden State Warriors 114-91
San Antonio Spurs-Phoenix Suns 112-79
Portland Trail Blazers-Denver Nuggets 110-103
Sacramento Kings-Philadelphia 76ers 105-110