Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott hétfőn játszik a lengyel csapattal a dániai világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A keziszovetseg.hu híre szerint a találkozóra 18 órakor kerül sor Herningben. Ha a magyarok továbbjutnak, akkor a negyeddöntőben az Oroszország-Koreai Köztársaság mérkőzés győztesével játszanak.

Németh András szövetség kapitány csapata úgy lett csoportjában a második, hogy a londoni olimpián döntős montenegróiak péntek este legyőzték a házigazda dánokat, így ők végeztek a herningi hatos első helyén. A magyarok csoportmásodikként a naestvedi csoport harmadikját, a lengyel együttest kapták az olimpiai kvóta megszerzése miatt fontos nyolcaddöntőre.

Zácsik Szandráék már az olimpiai selejtezőért játszanak hétfőn Forrás: MTI/Kovács Anikó

A magyar csapat eddig 75-ször találkozott a lengyel válogatottal, 63-szor nyert, 4-szer döntetlent ért el, és 8-szor kikapott. Az eddigi utolsó összecsapásra 2009. november 21-én került sor Győrben, a Pannon Kupán, akkor a magyarok 32-22-re győztek.

Már biztos, hogy selejtezőt ér a legjobb nyolc

Mivel a tavalyi Eb-n a magyarok előtt végzett norvég, spanyol, svéd, montenegrói és francia együttes, valamint a riói ötkarikás játékokon házigazdaként szereplő, most címvédő brazil válogatott is bejutott a 16 közé, gyakorlatilag a vasárnapi-hétfői nyolcaddöntők győztesei egészen biztosan részt vehetnek majd az olimpiai kijutásról határozó márciusi kvalifikációs tornán.

A nyolcaddöntő párosítása:
vasárnap:
Brazília-Románia, Kolding 20.30
Németország-Norvégia, Frederikshavn 20.30
Dánia-Svédország, Herning 20.45
Hollandia-Szerbia, Naestved 20.45
hétfő:
Spanyolország-Franciaország, Kolding 17.45
MAGYARORSZÁG-Lengyelország, Herning 18.00
Oroszország-Koreai Köztársaság, Kolding 20.20
Montenegró-Angola, Herning 20.45