Érdemes lesz megszórni a riválisokat

vízilabda, magyar vízilabda-válogatott, 2014 EB-ezüstérem
Silver medalist Hungary's players pose on the podium of the local swimming pool in Budapest on July 27, 2014 during the medal ceremony of the European championships. Serbia won the gold, Italy is the third placed. AFP PHOTO / PETER KOHALMI
Vágólapra másolva!
Január 3. és 5. között, egy héttel a belgrádi Európa-bajnokság nyitánya előtt rendezik meg a 10. Volvo-kupáért kiírt nemzetközi férfi vízilabdatornát, amelynek idén Győr ad otthont.

Kemény Dénes, a hazai sportági szövetség elnöke emlékeztetett rá, annak idején azért találták ki ezt a tornát, hogy a teljes magyar vízilabdát segítse, többek között azzal, hogy évente más-más vidéki színhelyen rendezik meg. A múlt esztendő volt a kivétel, amikor is a fővárosban, a Szőnyi úti vasutas uszodában játszottak a csapatok, az idén viszont megint vidék, nevezetesen Győr városa következik.

Hozzátette, hogy a Volvo-kupa az elmúlt évtizedben beépült a válogatott programjába, az elnök szavai szerint a felkészülés kontrolja lett.

Az Eb-főpróbának is tekinthető jubileumi rendezvényen a magyar válogatott mellett az olasz, a spanyol és a szlovák nemzeti együttes vesz részt.

A 2014-es Eb-n ezüstérmes lett a magyar válogatott Forrás: AFP/Kőhalmi Péter

Benedek Tibor szövetségi kapitány elmondta, hogy az olasz és a spanyol csapat is rivális lesz a magyar válogatottnak a riói olimpiai kvóta megszerzéséért folyó küzdelemben. Az a célja, hogy a Volvo Kupán már az a csapat játsszon, amely az Európa-bajnokságon is szerepel.

A névadó szponzor képviseletében Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy változatlanul támogatják a honi vízilabda-utánpótlást is, ennek megfelelően az idei tornán is lesz gólpénz. Ez azt jelenti, hogy - a gyerekpólót segítendő - minden magyar gól után százezer forintot kap a magyar szövetség az autós cégtől.

A 10. Volvo-kupa programja:
január 3., vasárnap:
Szlovákia - Spanyolország 17.00
Magyarország - Olaszország 19.00

január 4., hétfő:
Spanyolország - Olaszország 17.00
Magyarország - Szlovákia 19.00

január 5., kedd:
Szlovákia - Olaszország 18.00
Magyarország - Spanyolország 20.00