Kikapott az Eger a vízilabda BL-ben

Eger, 2015. május 2. Szívós Márton, az Eger (b) és Felipe Perrone, a spanyol CNA Barceloneta játékosa (j) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 10. fordulójában játszott ZF-Eger - CNA Barceloneta mérkőzésen az egri Bitskey Aladár uszodában 2015. május 2-án. M
Eger, 2015. május 2. Szívós Márton, az Eger (b) és Felipe Perrone, a spanyol CNA Barceloneta játékosa (j) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 10. fordulójában játszott ZF-Eger - CNA Barceloneta mérkőzésen az egri Bitskey Aladár uszodában 2015. május 2-án. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Az Eger egy góllal alul maradt a horvát Primorje Rijeka otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai összecsapásán.

Eredmény, Bajnokok Ligája, főtábla, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Primorje Rijeka (horvát) - ZF-Eger 8-7 (0-1, 3-3, 2-1, 3-2)
az Eger góldobói: Cuk 2, Hosnyánszky, Cuckovic, Szivós, Erdélyi, Hárai 1-1

A 12 csapatos főtábla A jelű hatosában az Eger úgy szállt medencébe a második fordulóban, hogy a nyitókörben döntetlenre végzett görög vendégével, az Olympiakosszal.

A Bajnokok Ligája június eleji, budapesti hatos döntőjének, a Final Sixnek a házigazdájaként eleve biztos továbbjutó Eger Fiumében (Rijeka) próbált javítani szerda este, és már a meccs elején vezetést szerzett az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert jóvoltából.

Az Egernek ezúttal nem sikerült a győzelem Forrás: MTI/Komka Péter

Horvát egyenlítést követően újfent a legutóbbi magyar bajnoki idény bronzérmese volt eredményes, ám fordult a kocka, mert a második negyed közepén már a Primorjénél volt az előny (3-2). Csakhogy a hevesi alakulat nem hagyta magát, s a nagyszünet előtt kevesebb, mint egy perccel Erdélyi Balázs révén már 4-3-ra a magyar együttes vezetett.

A harmadik játékrészben a Rijeka kétszer is egyenlített (4-4, 5-5), így a döntés a negyedik negyedre maradt. Amelyben a hazaiak átvették a vezetést (6-5), de az Eger egalizált, majd így tett 7-6-nál is. 8-7-nél még két perce volt az Egernek, hogy pontot mentsen, ám az újabb egyenlítő gól már nem jött össze.


Korábban:

B csoport:
Szolnoki Dózsa-Közgép - A-Híd OSC Újbuda 8-7 (1-3, 2-0, 4-1, 1-3)