Olimpiai bajnokok nélkül meccselünk a románokkal

Benedek Tibor, vízilabda
Kazany, 2015. július 31. Benedek Tibor szövetségi kapitány a Magyarország - Argentína férfi vízilabda csoportmérkőzésen a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. július 31-én. A csoportelsőséget már korábban megszerző magyar válogatott 21-4-re győzött és bejutott a negyeddöntőbe. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Folytatódnak a világliga selejtezői, a románok ellen is fiatal csapatot küld vízbe Benedek Tibor.

Akárcsak a grúzok ellen október 20-án, a románokkal november 17-én vívandó világliga-selejtezős mérkőzésen is fiatal csapatot küld medencébe Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Így is nyerni kell

A jövő keddi, kecskeméti meccsen nem játszik egyetlen olimpiai bajnok sem, a világbajnoki aranyérmesek közül is csupán néhányan jutnak szóhoz, de Benedek a fiatal csapattól is győzelmet vár a világliga-selejtezők második találkozóján. Az A csoport negyedik tagjával, a vb-bronzérmes görög válogatottal december 1-jén idegenben játszik először a magyar csapat.

Benedek Tibor idén nyáron, a kazanyi vb-n Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Kecskeméten, a románok ellen Hárai Balázs helyett Mezei Tamás szerepel majd. Bekerülhet a meccsre Vámos Márton, Nagy Viktor és Jansik Dávid, de hogy kiknek a helyére, az még kérdés" – mondta a szövetségi kapitány.

A kecskeméti mérkőzés november 17-én 20.15-kor kezdődik.

A magyar válogatott kerete. Kapusok: Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd OSC Újbuda). Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Salamon Ferenc, Bátori Bence, Kovács Gábor (A-Híd OSC Újbuda), Bedő Krisztián, Hárai Balázs, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Tóth Márton (Ferencváros-PQS Waterpolo), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Mezei Tamás (Szolnoki Dózsa-Közgép).