Vágólapra másolva!

Teljesen kiakadtak a fehérvári hokicsapatnál

Panasszal él a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a Linz elleni, vasárnap 2-1-re elveszített osztrák bajnoki mérkőzés hajrájában történtek miatt. A hazaiak a találkozó utolsó percében még 1-0-ra vezettek, noha a hajrában sorra kapták a kiállításokat. Aztán a záró percben két, kettős emberelőnyben szerzett góllal még az alapjátékidőben fordított a Linz, és elvitte a három pontot.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a klub honlapján hétfőn elmondta: mindenféleképpen jelzik a ligának felé a történteket.

"Örök igazság, hogy nem szabad a bírókkal foglalkozni, de

- mondta Ocskay.

Kiemelte, hogy nem a két vezetőbíróról van szó, hanem csak az egyikükről; szerinte Milan Zrnic mindenképpen el akarta dönteni a mérkőzést, elhatározta, hogy a Fehérvár nem fog pontot szerezni.

"Régóta vagyok a pálya közelében, de ilyet még nem láttam. Ami az 53. perc után történt, az példátlan.

és az sem mindegy, hogy mikor történtek ezek a hibák" - fogalmazott.

Kitért rá, hogy óvásról szó sem lehet, mert műhiba nem történt. Ugyanakkor kedd délig el fogják juttatni észrevételeiket a ligának egy dvd-vel együtt, amelyen az utolsó hét perc eseményei láthatók.

Ocskay Gábor jelezte: általában ilyen esetekben a játékvezetői testület "összezár", ha kivizsgálják az esetet, az sem a nyilvánosság előtt fog megtörténni. Mindenesetre kíváncsian várja, lesz-e bármilyen következményük a történteknek, vagy egyszerűen csak túllépnek rajta.

Hozzátette,

a három pontnál sokkal többet veszítettek,

nagy kérdés, hogy a csapat miként tudja majd feldolgozni az eseményeket. "Amikor egy játékos a könnyeivel küszködik, és képtelen nyilatkozni a végén, az sok mindent elárul a mérkőzésről. A csapat ebben a nehéz helyzetben is hihetetlen erőket mozgósított a győzelem megszerzéséért, egészen az utolsó percekig, amikor Zrnic letérdeltetett minket" - fogalmazott.

Ocskay számít arra, hogy a klubot valószínűleg megbüntetik a lefújás után történt szurkolói megnyilvánulásokért.