Vágólapra másolva!
A Szeged egy góllal legyőzte a vendég francia Montpellier csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 6. fordulójában.

Eredmény, férfi BL, 6. forduló, B csoport:
Mol-Pick Szeged - Montpellier (francia) 28-27 (14-14)
Szeged, 3200 néző
v.: Gubica, Milosevic (horvátok)
Szeged: Sierra - Prodanovic 1, Balogh 6, Bombac 8, Vranjes, Ilyés 1, Källman 3. Csere: Blazevic, Parrondo 2, Thiagus Petrus 2, Zubai 2, Curuvija, Robledo 3
Montpellier: Gerard - Gajic 5, Dolenec 6, Bonnefond 3, Gaber 3, Simonet 1, Guigou 2. Csere: Costa 1, Eszteki 3, Fabregas 1, Mackovsek 2
hetesek: 6/6, illetve 2/2
kiállítások: 8, illetve 10 perc

A két csapat a forduló előtt azonos pontszámmal állt, ezért is volt fontos a siker, amely rendkívül kiélezett csatában született meg. Végig fej fej mellett haladtak a csapatok, és bár a vendégektől Diego Simonet gyorsan megkapta a három kiállítás miatti piros lapját, a Szeged nem tudott ezzel élni és bár vezetett 12-10-re is, a félidő 14-14-es döntetlennel ért véget.

A szegedi szurkolókra nem lehetett panasz Forrás: MTI/Bugány János

Ami rossz hír, hogy a Szeged átlövője, Ilyés Ferenc megsérült, a 23. percben le kellett cserélni, a Sport1 közvetítésében elhangzottak szerint minden bizonnyal lábtőcsont-törése van.

Szünet után sem változott a játék, egyik csapat sem tudott meglépni egy gólnál jobban. Egészen az 58. percig, amikor Robledo gólját Bombac egy hetessel megtoldotta, így az utolsó 88 másodpercnek 28-26-ról vághatott neki a Szeged.

Vladimir Vranjes nagy csatát vívott Forrás: MTI/Bugány János

Gajic gólja után a Szeged elveszítette a labdát, de az utolsó pillanatban sikerült blokkolni a franciák szabaddobását. A Szeged így 28-27-re nyert, a legközelebb november 14-én, a svéd Kristianstad ellen játszik majd hazai pályán.