Visszatért Prágába a magyar hokicsatár

Vas János, jégkorong
SLOVENIA, Ljubljana : Hungarian Janos Vas (C) vies with Vitali Lyutkevych (L) of Ukraine during the 2012 IIHF Ice Hockey World Championship Divison I, Group A match, between Hungary and Ukraine at Arena Stozice in Ljubljana, Slovenia, on April 16, 2012. AFP PHOTO Jure Makovec
Vágólapra másolva!
Miután nem kapott szerződést a nyílt orosz profi jégkorongligában szereplő horvát Medvescak Zagrebtől, Vas János visszatért korábbi klubjához, a cseh Slavia Prahához.

A prágai együttes honlapján jelezte, hogy sikerült megállapodnia a 31 éves csatárral. A 112-szeres válogatott Vas azért nem maradhatott a zágrábiaknál, mert akkor túl sok légiós lett volna a keretben.

A támadó az elmúlt szezonban 62 mérkőzésen 10 gólt lőtt és 8 gólpasszt adott a cseh Extraligában, ám a Slavia így is kiesett.

Vas János Forrás: AFP/Jure Makovec

Vas tagja volt a 2008-ban Szapporóban és az áprilisi, krakkói divízió I-es világbajnokságon az elitbe jutást kiharcoló csapatnak. A tengerentúli profiligában (NHL) szereplő Dallas Stars 2002-ben a 32. helyen foglalta le játékjogát, ám csak a tartalék együttesében foglalkoztatta.