A Győr legyőzte a Fradit a női kézilabda Szuperkupában

Győr, 2015. május 14.
A ferencvárosi Szucsánszki Zita (k) a labdával, mellette a győri Kovacsics Anikó (háttal) és Heidi Löke a női kézilabda NB I döntőjének második mérkőzésén, a Győri Audi ETO KC - FTC Rail Cargo Hungária találkozón Győrben, az Audi Aré
Győr, 2015. május 14. A ferencvárosi Szucsánszki Zita (k) a labdával, mellette a győri Kovacsics Anikó (háttal) és Heidi Löke a női kézilabda NB I döntőjének második mérkőzésén, a Győri Audi ETO KC - FTC Rail Cargo Hungária találkozón Győrben, az Audi Arénában 2015. május 14. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC nyerte a női kézilabda Szuperkupát, miután a fináléban szoros első húsz perc után öt góllal, 29-24-re legyőzte a bajnok Ferencvárost a telt házas Audi Arénában. 

Női kézilabda, Leier Szuperkupa
Győri Audi ETO-FTC Rail-Cargo Hungária 29-24 (14-11)

Győrben telt ház, 5000 néző várta a Szuperkupa-döntőt, a hazai szurkolók abban bíztak, hogy sikerül visszavágni a Ferencvárosnak a bajnoki döntőben elszenvedett sokkoló vereségért. Ambros Martin a meccs előtt közölte, ugyan nincs csúcsformában a csapata, de jó fizikai állapotban vannak a játékosai, akik készen állnak a szezonra.

Nem úgy indult a meccs, hogy visszavág a Győr, a Fradi Kovacsicz Mónika góljaival az első tíz percben irányította a meccset, a győriek pedig olyan gyengén védekeztek, hogy Ambros Martinnak időt kellett kérnie. A rengeteg technikai hibát hozó első félidő jelentős részében a Győr üldözte a Fradit, de a hajrában átvette a vezetést, és Kovacsics Anikó és Linn Sulland góljaival a meccs irányítását is magához ragadta.

A ferencvárosi Szucsánszki Zita ütközik Kovacsics Anikóval és Heidi Lökével. Forrás: MTI/Kovács Anikó

A második félidőben mindkét csapatban pályára léptek az új igazolások. Folyamatosan növelte az előnyét a Győr, a Fradiból Nerea Pena próbálta tartani a lépést a hazaiakkal, de csak annyit ért el, hogy állandósult a győriek 3-4 gólos vezetése. A hajrához közeledve aztán újra lendületbe jött a Fradi, összeállt a bajnoki címvédő védekezése, és Schatzl Nadine találataival újra szorossá tette a meccset.

A Győr még egyszer tudott váltani

A győrieknek egy időkérés kellett ahhoz, hogy újra összerakják a védekezésüket. Az utolsó tíz percbe lépve a Győr Sulland góljaival újra ellépett, és érezhető volt, hogy erre már nem lesz válasza a Ferencvárosnak.

Az utolsó percekre már nem maradt izgalom, az idén is bombaerős kerettel rendelkező győriek - a visszatérő, de újra megsérülő Eduarda Amorim nélkül - megérdemelten győzték le a bajnok és kupagyőztes Fradit. A győriek szeptember 12-13-án kielégítő formában kezdhetik majd meg a Bajnokok Ligája-selejtezőket, míg a Ferencváros bajnokként már főtáblás.

Nerea Pena nemcsak a Fradi, az egész meccs legjobbja volt Forrás: MTI/Kovács Anikó

A döntő legjobb játékosának a ferencvárosi Nerea Penát választották.

Tomori csak kényszerből játszott

Tomori Zsuzsa nem érezte jól magát a mérkőzés előtt, talán nem is vállalta volna a játékot, ha nem sérül meg a meccs előtt Eduarda Amorim. "Nem gondoltuk egy percig sem, hogy ez egy könnyű meccs lesz, és a Fradi tényleg keményen beleállt a döntőbe. A saját játékommal kapcsolatban el kell mondanom, hogy rosszul éreztem magam, és nem is biztos, hogy játszottam volna, ha Duda nem húzza meg a combját. Két hét van még a selejtezőkig, remélem, addig letudjuk az összes idei szezonra kiutalt sérülést" - mondta az Origónak Tomori.

"A második félidő elején dőlt el a finálé, a Fradi egy kicsit bent ragadt az öltözőben, és ezt sikerült jól kihasználnunk. Kemény meccs volt, de megérdemelten nyertünk" - mondta a lefújás után Tóth Gabriella.

Groot és Löke itt még ellenfélként Forrás: MTI/Kovács Anikó

Nycke Groot mosolyogva érkezett a vegyes zónába. "Boldog vagyok, hogy ilyen jó hangulatban, telt ház előtt mutatkozhattam be. Nem ment rosszul a játék, de még messze vagyunk attól a szinttől, ahova szeretnénk eljutni. Sokat kell még dolgoznunk, de jó érzés kupával kezdeni egy idényt" - mondta a holland játékos.