Dujshebaev 2019-ig hosszabbított

Talant Dujshebaev, kézilabda
GERMANY, Cologne : Kielce's headcoach Talant Dujshebaev reacts during the Handball Champions League EHF Final Four third place match between Poland's KS Vive Tauron Kielce and Germany's THW Kiel in Cologne, western Germany on May 31, 2015. Poland's team placed third and won the match 28-26. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
2019-ig meghosszabbította szerződését Talant Dujshebaev, a Kielce kézilabdacsapatának edzője. A magyar férfikapitányként is dolgozó szakember célja, hogy Bajnokok Ligáját nyerjen a lengyel klubbal.

A krakkói Tauron Arénában 15 300 néző volt kíváncsi a Kielce és a Paris Saint-Germain kézicsapatainak barátságos mérkőzésére szombat este. A meccs 32-32-es döntetlennel végződött, érdekes módón majdnem hasonló forgatókönyv szerint, mint egy héttel korábban a Eurotournoi Strasbourg döntőjében a Veszprém ellen.

Akkor a magyar bajnok úgy győzött egy góllal, hogy Mikkel Hansen időntúli hetest rontott. Ezúttal a dán hasonló helyzetben nem hibázott, összesen 17 gólt szerzett.

Az eredménynél azonban sokkal jobban örülhettek a klub bejelentésének lengyel drukkerek: a Kielce ugyanis 2019-ig meghosszabbította Talant Dujshebaev szerződését.

Dujshebaev még négy évig marad Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A Kielce az előző évadban a harmadik helyet szerezte meg a Bajnokok Ligájában, miután a Final Four elődöntőjében 33-28-ra kikapott a Barcelonától, de a kisdöntőben 28-26-ra megverte a német Kielt.

"Szeretném megköszönni, hogy a PSG eljött Krakkóba, és köszönöm a szurkolóknak, hogy ennyien eljöttek és új nézőcsúcsot állítottak fel. Ez a meccs kiváló népszerűsítése volt a kézilabdának. Büszke vagyok arra, hogy a klub alkalmazottja lehetek, 2019 június 30-ig meg is hosszabbítottam itteni szerződésemet. A klub tiszteletben tartja a munkámat, ezért nagyon boldog és elégedett vagyok" - nyilatkozta Dujshebaev.

A magyar férfikapitányként is dolgozó szakember elmondta, célja, hogy a Kielce az egyik legjobb klub legyen Európában és Bajnokok Ligáját nyerjen.