Vágólapra másolva!
Christian Dalmose is csatlakozik a dániai világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott szakmai stábjához, ezt a Siófok edzője a dán sajtónak árulta el.

Csupán áprilisban érkezett Magyarországra, és mindössze néhány mérkőzés erejéig dolgozott a Siófok női kézilabda-csapatának élén, de a magyar válogatott mellett is szerephez jut Christian Dalmose. A Viborg egykori edzője a Dr.dk portálnak azt mondta, hogy a világbajnokságra készülő együttes szakmai stábjában kap majd helyet.

"Mindig is szerettem volna egy válogatott mellett dolgozni, és most kaptam egy jó lehetőséget egy olyan nagyszerű csapattól, mint a magyar. Ráadásul a vébé éppen Dániában lesz.

- idézte Dalmosét a portál.

Christian Dalmose Forrás: Viborg

"Még nem dolgoztunk ki konkrét tervet, de már beszéltünk arról, hogy megnézek néhány mérkőzést, tartok néhány taktikai megbeszélést és edzést, és feltérképezem az ellenfeleinket" - tette hozzá.

A Magyar Kézilabda Szövetségtől kapott információ szerint Németh András szövetségi kapitány már be is mutatta a csapatnak Dalmosét, akinek a feladata az edzésekre nem terjed ki, de az ellenfelek megfigyelésében, valamint a helyismeretének köszönhetően Dániában segítségére lesz a válogatottnak.

A válogatott a december 5-én kezdődő világbajnokságon sorrendben Tunézia, Szerbia, Montenegró, Dánia és Japán ellen meccsel.