Vágólapra másolva!
Fordulatos mérkőzés után a házigazda Tampa Bay Lightning 4-3-ra legyőzte a Chicago Blackhawks csapatát, ezzel összesítésben 1-1-re áll az NHL döntője.

Akárcsak az első találkozón, most is jól kezdett a története során eddig csupán egyszer, 2004-ben bajnok Tampa, és Paquette takarásból leadott lövésével egy harmad után vezetett. A második harmadban gyorsan fordítottak a vendégek. Előbb Shaw közelről nem hibázott, majd két perc elteltével Teravainen emberelőnyben talált be.

Johnson 13. gólja

Felpörgött a Lightning, a 27. percben Kucserov a kapunak háttal beleért Garrison lövésébe, Crawford nem védhetett. Aztán jött Johnson szerencsés találata: a csatár éles szögből a chicagói kapus testére ütötte a pakkot, amely onnan csorgott a gólvonal mögé. A hazai játékosnak ez volt a 13. gólja a rájátszásban, ezzel a lista élén áll.

Jött Vasziljevszkij

A záró harmad elején a 2010-ben és 2013-ban is Stanley Kupa-győztes Chicago vitatható körülmények között egyenlített egy kontrából. Seabrook lövésénél zavarták Bishop kapust, aki előbb reklamált, majd lábsérülése miatt cserét kért. Később csak rövid időre tért vissza, a helyére az újonc, 20 éves Andrej Vasziljevszkij állt be, és gólt sem kapott.

A 49. percben emberelőnyben eldöntötte a csatát a Tampa: Garrison lövése a chicagói Desjardins botjáról pattant be.

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc következő felvonását magyar idő szerint kedd hajnalban rendezik Chicagóban.