Vezet a Chicago az NHL-nagydöntőben

chicago blackhawks, nhl, jégkorong, tampa bay lightning
TAMPA, FL - JUNE 03: Antoine Vermette #80 of the Chicago Blackhawks celebrates his third period goal against the Tampa Bay Lightning during Game One of the 2015 NHL Stanley Cup Final at Amalie Arena on June 3, 2015 in Tampa, Florida. Mike Carlson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az 54. és 56. percben eredményes Chicago Blackhawks 2-1-re legyőzte a házigazda Tampa Bay Ligtningot az észak-amerikai profi jégkorongliga Stanley Kupa-döntőjének első mérkőzésén.

Stanley Kupa-döntő, 1. mérkőzés:
Tampa Bay Lightning-Chicago Blackhawks 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)
gól: Killorn (5.), illetve Teravainen (54.), Vermette (56.)

Jól kezdett a története során eddig egyszer, még 2004-ben bajnok Tampa, és Killorn révén már az 5. percben vezetett. A folytatásban inkább a védekezéssel foglalkoztak a csapatok. Az iram óriási volt, ám kevés lövőhelyzet alakult ki.

Antoine Vermette ünnepli a gólját Forrás: AFP/Mike Carlson

A záró harmadban aztán a 2010-ben és 2013-ban is Stanley Kupa-győztes Chicago előbb egyenlített Teravainen lövésével. A hazaiak kapusa, a 201 centiméteres Bishop 113:28 perc után kapott gólt. Rá két percre a finn csatár remekül zavart, a védők eladták a korongot, amelyre Vermette csapott le, és mértani pontossággal lőtte ki a bal felső sarkot. A pakk a felsőléc és a bal kapuvas találkozásáról pattant be.

Ezzel a sikerrel a Chicago elvette a pályaelőnyt a Tampától. Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc következő felvonását magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik ugyancsak Tampában.