Verhető ellenfeleket kaptunk a kézi-Eb-n

Nagy László, kézilabda
SPAIN, Barcelona : Hungary's right back Laszlo Nagy (R) celebrates after winning the 23rd Men's Handball World Championships round of 16 match Hungary vs Poland at the Palau Sant Jordi in Barcelona on January 21, 2013. Hungary win 27-19. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
Elkészítették a férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportsorsolását, eszerint a magyar válogatott Dániával, Oroszországgal és Montenegróval került össze.

Az első kalapból kaphattuk volna Franciaországot, Horvátországot vagy Spanyolországot is, ehelyett Dánia jutott, Oroszországot pedig a selejtezőben oda-vissza megvertük.

A 2016-os lengyelországi Eb D csoportjának meccseit Gdanskban rendezik. A csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe. Ott a magyar válogatott a C csoport legjobb három helyzettjét kaphatja.

Nagy Lászlóék viszonylag jó sorsolást kaptak Forrás: AFP/Josep Lago

Nagy László, a magyar válogatott és a BL-döntős MKB-MVM Veszprém világklasszisa a sorsolás után az MTI-nek elmondta: tudva lévő volt, hogy az Eb-n csak nehéz ellenfeleket lehet kapni, de bizakodóan várja a tornát.

Az oroszokat az Eb-selejtezőben oda-vissza sikerült legyőznünk, míg a montenegróiaknak kellemetlen, agresszív a védekezése. Jó esélyt látok, hogy vigyünk magunkkal pontokat a középdöntőbe" - nyilatkozta Nagy.

A csoport (Krakkó): Franciaország, Lengyelország, Macedónia, Szerbia
B csoport (Katowice): Horvátország, Izland, Fehéroroszország, Norvégia
C csoport (Wroclaw): Spanyolország, Svédország, Németország, Szlovénia
D csoport (Gdansk): Dánia, Magyarország, Oroszország, Montenegró