Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Rómában verte a Benedek-csapat az olaszokat

Varga Dénes Debrecen, 2014. november 18.
Varga Dénes (b) és a szlovák Juraj Zatovic a férfi vízilabda világliga selejtezőjében játszott Magyarország-Szlovákia mérkőzésen a debreceni Sportuszodában 2014. november 18-án. A magyar válogatott 13-6-ra győzött.
Debrecen, 2014. november 18. Varga Dénes (b) és a szlovák Juraj Zatovic a férfi vízilabda világliga selejtezőjében játszott Magyarország-Szlovákia mérkőzésen a debreceni Sportuszodában 2014. november 18-án. A magyar válogatott 13-6-ra győzött. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok csapata felett aratott hatgólos pénteki siker után a házigazda olaszokat is legyőzte egy góllal a magyar férfi vízilabda-válogatott a római nemzetközi tornán.

Eredmény, 2. forduló:
Magyarország - Olaszország 11-10 (2-3, 4-2, 1-2, 4-3)
a magyar góldobók: Vámos, Varga Dénes 3-3, Manhercz 2, Erdélyi, Salamon, Gór-Nagy 1-1

Az olaszok kezdtek jobban, a vezetés megszerzése után 4-2-re elhúztak Benedek Tibor szövetségi kapitány legénységével szemben.

A Vlv.hu szakportál helyszíni tudósítása szerint azonban elsősorban a végül triplázó ifjú világbajnoknak, Vámos Mártonnak és a duplázó Manhercz Krisztiánnak köszönhetően sikerült felzárkózni. Előbb 4-4 lett, majd 7-7-ig fej fej mellett haladtak a felek. Ekkor megrázta magát Varga Dénes, aki sorozatban háromszor is bevette a hazaiak kapuját, ezzel 10-7-re ellépett a magyar csapat.

Ismét Varga Dénes villanásai kellettek a győzelemhez Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Bő két perccel a vége előtt Gór-Nagy Miklós góljával 11-8-ra módosult az állás, és bár az utolsó percben még két olasz találat született, az oalszoknak már nem sikerült döntetlenre menteni a meccset. Így a többiekhez hasonlatosan a július-augusztusi oroszországi világbajnokságra címvédőként készülő Benedek-csapat a tornaelsőségért szállhat vízbe vasárnap a londoni olimpiai bajnok horvát válogatott ellen.

Mindent egy helyen az Eb-ről