Vágólapra másolva!
A Tampa Bay Lightning 3:11 perccel a vége előtt lőtt Cedric Paquette-góllal 3-2-re legyőzte a házigazda Chicago Blackhawks csapatát, ezzel összesítésben 2-1-re vezet a Stanley Kupa döntőjében.

Stanley Kupa, döntő, 3. mérkőzés:
Chicago Blackhawks-Tampa Bay Lightning 2-3 (1-1, 0-0, 1-2)
gól: Richards (15.), Saad (45.), illetve Callahan (6.), Palat (45.), Paquette (57.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Tampa javára.

Az előző mérkőzés hajrájában megsérült elsőszámú Tampa-kapus, Bishop ugyan vállalta a játékot, de minden mozdulatán érződött, nem teljesen egészséges.

Bátran kezdtek a vendégek, és a 6. percben egy gyönyörű hosszú indítás után Callahan óriási gólt lőtt a bal felső sarokba. Felpörögött a Chicago is, sorra dolgozta ki a helyzeteket, de még a ziccerek is kimaradtak. Aztán amikor emberelőnybe kerültek a hazaiak, Richards - aki 2004-ben még a Lightninggal nyert Stanley Kupát - lövése talált utat a kapuba. Bishop elől Shaw takarta a kilátást.

Munkában a hazai kapus

A második harmad Tampa-kapuvassal kezdődött, és a folytatásban is a vendégek irányították a játékot. A Blackhawks akkor tudott helyzetbe kerülni, amikor a védők eladták a korongot, ám Vermette - az első meccs győztes góljának szerzője - hibázott.

Kucserov előtt is adódott lehetőség, de amikor visszatért a büntetőpadról, szólóját Crawford hárította. A szünet előtt újra a hazai kapus pillanatai következtek, és kettős emberhátrány alatt is több bravúros védést mutatott be.

13 másodpercig előnyben

Nagy iramban nyitotta a záró játékrészt a 2010-ben és 2013-ban is Stanley Kupa-győztes Blackhawks, és egy Hossa-Saad-akció végén nagyot védett Bishop. Később ugyanez a kettős már összehozta a vezetést: Saad kapásból volt eredményes. Azonban 13 másodperc múlva jött az egyenlítés, Palat közelről kotorta be a lecsorgó pakkot.

A hajrában, 3:11 perccel a vége előtt a védő Hedman vitte fel a korongot, lövéscsel után Paquette-nek passzolt, aki kapásból betalált.

Paquette hálóba küldi a pakkot Forrás: AFP/Bruce Bennett

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc következő felvonását magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezik ugyancsak Chicagóban.