Vágólapra másolva!
Az olaszországi kölcsönszerződés lejárta után visszatér a Laboral Kutxa kosárlabdacsapatába Hanga Ádám, akire klubja számít a spanyol bajnokság hajrájában.

Az Avellinóban kosarazó Hanga Ádám a szezon utolsó meccsén hat ponttal, öt lepattanóval és négy gólpasszal járult hozzá csapata varesei sikeréhez, de ezt követően úgy nyilatkozott, ugyan az olaszországi szezonnak vége - az Avellino 12/18-as mutatóval a tabella 13. helyén zárt -, rá még várhatnak feladatok.

Hétfő este aztán a Facebook-oldalán közölte, hogy anyaklubja, a Laboral Kutxa Baskonia számít rá a spanyol bajnokság hajrájában.

"A szezon előtt az volt a célom, hogy sokat játsszak és minél hasznosabb tagja lehessek az Avellinónak. Szerepeltünk a kupadöntőn és meghívtak az All-Star gálára, a rájátszás viszont nem jött össze, ami nagyon bánt... Irány Vitoria! Célunk a lehető legjobb helyezés elérése a rájátszásra" - írta.

Hanga Ádám Forrás: Baskonia.com

Lóránt András, a játékos menedzsere elmondta, Hanga várhatóan szerda reggelig érkezik meg Spanyolországba, majd jövő héten a Real Madrid elleni összecsapáson pályára is léphet.

Hanga az Avellinóban összesen 31 mérkőzésen szerepelt a szezon során, átlagosan 10,7 pontot szórt, 4,3 lepattanót szedett, 2,7 gólpasszt adott, mecsenként két labdát szerzett, és átlag 28 percet játszott.