Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint Momir Ilic az év végén távozik az MKB-MVM Veszprémtől, és a Barcelonában folytatja pályafutását. A Handballme.me szerint Ilics egy sztárokkal lebonyolított játékoskeringő része lehet a nyáron. 

„Igen, van rá esély, hogy a Barcelonába igazolok – nyilatkozta az oldalnak Ilic, majd hozzátette, semmi nem rajta múlik, mert élő szerződése van a Veszprémmel, így a Barcelonának ki kellene vásárolni a szerb világsztárt.

Ilicnek még két év van hátra négyéves szerződéséből, de a tavalyi BL-gólkirály jogosan bízik benne, hogy ha a Barcának szüksége van valakire, azért hajlandó – a kézilabda szintjén – brutális pénzeket fizetni. Ráadásul a most 33 éves játékosnak az sem mindegy, hogy a katalánok egy évvel tovább foglalkoztatnánk, mint a Veszprém.

Momir Ilic a PSG ellen is a csapat legeredményesebbje volt Forrás: MTI/EPA/Christophe Karaba

„Valóban hároméves szerződést kínálnak a Barcánál, amely egy óriási klub, elképesztő játékosállománnyal. Megtiszteltetés lenne hozzájuk tartozni, de egyelőre még nincs semmi konkrétum, amiről beszélhetnék – udvarolta körbe a katalán klubot Ilics.

Nikola Karabatic távozásától függ

A Barcelona azért akar mindenképpen védekezésben is bevethető átlövőt igazolni, mert a hírek szerint Nikola Karabatic egészen biztosan visszaigazol Franciaországba, és a PSG játékosa lesz a következő szezontól. Ilics erősítést jelenthet a Barcelonának, bár szerepe egészen más lenne, mint Veszprémben, ahol a csapattársak előkészítésének köszönhetően idén is vezeti a Bajnokok Ligája góllövőlistáját.

Forrás: MTI

Az eset többek között azért is érdekes, mert Nagy Lászlónak a Barca állítólag azért nem akart egyévesnél hosszabb szerződést adni, mert 30 fölötti játékosoknak nem adnak többet. Ha összejön az Ilics-biznisz, a szerb 37 éves lesz, mikor lejár a szerződése.