Vágólapra másolva!
Kettős győzelemmel biztosította helyét a női vízilabda Euroliga legjobb négy csapata között az UVSE-Centrál, miután az idegenbeli sikert követően a szerda esti visszavágón is jobbnak bizonyult az olasz Plebiscito Padova együttesénél. A Szentes a kiesése után a LEN-kupában folytathatja.

Eredmény, Euroliga-negyeddöntő, visszavágó:
UVSE-Centrál - Plebiscito Padova (olasz) 9-7 (3-1, 3-1, 2-1, 1-4)
a magyar csapat góldobói:
Keszthelyi 3, Kövesdi 2, Kisteleki H., Szücs, Csabai, Sikter 1-1
továbbjutott: az UVSE, kettős győzelemmel, 22-14-es gólkülönbséggel

Az UVSE hatgólos előnnyel várta a budapesti összacsapást, így hatalmas kudarc lett volna, ha elbukik a párharcban. A fővárosi gárda ezúttal sem adott esélyt riválisának, és magabiztosan jutott be az úgynevezett Final Fourba, vagyis a négycsapatos fináléba.

A válogatott erősségei közé tartozó, a meccsen háromszor eredményes Keszthelyi Rita nyitotta meg a gólok sorát. Az első szünetig 3-1-re húzott el a magyar csapat, a nagyszünetig pedig megduplázta a különbséget (6-2).

A harmadik játékrészben Kövesdi Vivien duplájával 8-3-ra alakult az állás, a zárónegyedben pedig már kiengedhetett a hazai gárda, amely így is magabiztosan nyert 9-7-re, és az Euroliga zárószakaszában folytathatja.

Miután az UVSE-Centrál továbbjutott, akár rendezőként is találkozhat majd az Euroliga négyes döntőjének másik három résztvevőjével, tekintve, hogy a klub jelezte: otthont adna a Final Fournak a Hajós Alfréd Uszodában.

A Szentes nem járt sikerrel

A Szentes hazai medencében kikapott a görög Olympiakosz Pireusztól az Euroliga negyeddöntőjének visszavágóján, így nem jutott tovább, de átkerült a LEN Kupa Final Fourjának tagjai közé.

Euroliga-negyeddöntő, visszavágó:
Hungerit-Szentes - Olympiakosz Pireusz (görög) 10-15 (5-4, 2-3, 2-3, 1-5)
a magyar csapat góldobói: Bujka 4, Van Der Sloot 3, Kövér-Kiss 2, Miskolczi 1
továbbjutott: az Olympiakosz kettős győzelemmel, 25-16-os gólkülönbséggel

Az athéni négygólos vereség (10-6) után eleve nagyon nehéz helyzetben várhatta a szerda esti visszavágót a Szentes, amely az első negyedben Kövér-Kiss Réka és a holland légiós, Catharina Hendrica Van Der Sloot révén 2-0-s vezetésre tett szert, ám a negyed közepén már a görögök álltak jobban (3-4). Rákapcsolt a hazai alakulat, és az első játékrész végén visszavette a vezetést (5-4).

A második negyedben a sérülését követően több hetes kényszerszünet után visszatérő szentesi center, Bujka Barbara pillanatai következtek, aki sorozatban volt eredményes korábbi csapata, a tavalyi LEN-kupa győztes ellen, ám mivel a pireusziak sem maradtak adósak a válasszal, a nagyszünetben, majd a harmadik negyedben is döntetlenre (7-7, 8-8, 9-9) álltak a felek.

A befejező szakasz viszont nem a Szentesről, hanem az erősíteni tudó Olympiakoszról szólt, amely akciógólokkal fokozatosan elhúzott, egészen 14-9-ig meg sem állt a gólgyártásban, és vendégként is győzedelmeskedni tudott, 15-10-re.

A kettős sikert arató görög gárda a sorozat Final Fourjába jutott, míg a magyar csapat az Euroliga negyeddöntőjéből kieső csapatokhoz csatlakozik, és a LEN Kupa négyes fináléjában szerepelhet majd. A másik érdekelt magyar együttes, az UVSE ugyanakkor sikerrel vette az akadályt, és bekerült az EL legjobb négy gárdája közé.