Vágólapra másolva!
Egyelőre csak két hónapra tervez Sterbenz László, az NB I-ben alapszakaszgyőztes Uniqa-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapatának kedden kinevezett vezetőedzője.

"Másfél évtizeddel ezelőtt edzettem utoljára az akkori GYSEV-et, így soproniként jóformán csak helyismeretem van, a játékosok közül csak Zsovár Orsit ismerem személyesen" - nyilatkozta a szakember a délutáni tréning előtt. "Tegnapig nem is láttam élőben játszani a csapatot" - fűzte hozzá.

Ami a szezonból hátralévő két hónapot illeti, Sterbenz közölte: az amerikai Kayla McBride egyelőre hazájában lábadozik fáradásos lábfejtöréséből, és a március közepén Győrben sorra kerülő kupadöntőben nélküle bravúr lenne a diadal. A ponterős bedobó visszatérése után viszont a bajnokságban az aranyéremmel lenne elégedett.

Az Európa Kupában a negyeddöntőig jutott egyesület ügyvezetője, Török Zoltán kedden jelentette be, hogy felmentették a szerb Igor Poleneket a vezetőedzői posztról, az okokat viszont nem akarta a nyilvánosság előtt taglalni. Sterbenz László szerződtetése kapcsán Török úgy fogalmazott: vészhelyzetben az ember a barátai felé nyúl, és a Sopronnak ugyanaz a célja az idényben, mint a másik öt, hasonló játékerőt képviselő csapatnak.

Az ötvenéves Sterbenz az ezredfordulón már edzette a női együttest, Sopronban és Székesfehérváron pedig férfiakkal is dolgozott. Több osztrák női bajnoki címet szerzett a bécsi Flying Foxes csapatával, korosztályos együttest irányított a Soproni Sportiskola Egyesületnél, emellett a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola igazgatója.