Vágólapra másolva!
A női vízilabda-válogatott február 24-én, bő egy hét múlva Kecskeméten fogadja az orosz válogatottat a Világliga selejtezőjében. Egy győzelemmel életben maradnak a továbbjutási esélyek.

Merész András csapata a selejtezősorozat első fordulójában büntetőkkel kapott ki Oroszországban, majd hazai pályán az olaszoktól szenvedett vereséget Szentesen. Győrben aztán megverte a franciákat, közben az oroszok legyőzték az olaszokat. A számolgatáshoz azonban a mostani, kecskeméti meccs mellett győzni kell Olaszországban, és az utolsó körben Nizzában is.

A kapitány ezúttal nem sokat variált a kereten, Kisteleki Dórát és Bujka Barbarát sérülés miatt kell nélkülöznie - írta a Waterpolo.hu.

"A franciák elleni mérkőzés után elmondtam, hogy a kísérletezés időszakának igazából vége van - idézte Merészt a szakportál. - A két sérült játékos mellett a mostani keret tagjain kívül maximum 3-4 játékos kerülhet majd oda a vb-keretbe, rájuk számítok. Ami a programot illeti: az UVSE és a Szentes szerdán nemzetközi meccset vív, ráadásul külföldön, ők csak csütörtök délután, este térnek vissza, nekik tehát értelemszerűen nem lesz kondiedzés csütörtök reggel, a Sunrise Beach Fitnessben, merthogy ott indul a közös munka. Este lesz egy vízi edzés, pénteken már teljes létszámban edzünk, ráadásul arra a napra lehívtam még három játékost, Gangl Edinát, Hevesi Anitát és Garda Krisztát, az esti megbeszélésen pedig ott lesz Kisteleki Dóra és Bujka Barbara is. A szombat reggeli edzés után utazunk majd Kecskemétre."

A három, egyaránt kiváló formában védő kapus közül most Bolonyai és Kasó kap szerepet.

Ahogyan az mostanában szokássá vált, most is lesz kiegészítő program, a csapat hétfőn délben a Magyar Vízilabda Szövetség elkötelezett támogatójához, az Univerhez látogat majd el, körbenéz a helyi gyárban. Ezt követi majd egy sajtónyilvános délutáni edzés, maga a meccs pedig kedden, 18 óra 30 perckor kezdődik a Kecskeméti Fürdőben.

A mérkőzésre jegyek már kaphatók a Kecskeméti Fürdő jegypénztárában. A felnőttjegyek ára 1 500 forint, a gyermekjegyeké pedig 1000 forint (14 éves korig). A hatéves kor alatti gyermekek ingyen tekinthetik meg a mérkőzést.

A női válogatott kerete:
kapusok: Bolonyai Flóra (Hungerit-Szentes), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola)
mezőnyjátékosok: Keszthelyi Rita, Csabai Dóra, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE-Centrál), Máté Zsuzsanna, Takács Orsolya (mindketten BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Gurisatti Gréta, Menczinger Kata (mindketten Dunaújvárosi Főiskola), Czigány Dóra (ZF-Eger-EKF), Miskolczi Kitti (Hungerit-Szentes)