Vágólapra másolva!
A Szerb Kézilabda Szövetség végrehajtó bizottsága véglegesítette Dejan Pericet a férfiválogatott élén, a Veszprém egykori kapusa augusztus óta megbízott szövetségi kapitányként töltötte be a posztot.

"A válogatottal elért eredmények alapján a szövetség úgy döntött, hogy a jövőben Peric nem megbízott szövetségi kapitányként ül majd a válogatott kispadján. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben is ugyanúgy végzi majd a munkáját, mint ahogy azt tette eddig" - idézte a Magyar Szó a szerb szövetség elnökét, Velimir Marjanovicot.

Peric tavaly augusztusban azt követően lépett elő másodedzőből kapitánnyá, hogy a válogatott júniusban nyolcgólos előnyről elbukta a csehek elleni világbajnoki selejtezőt, Vladan Matic pedig azonnal benyújtotta lemondását.

A csapat immáron Periccsel otthon Montenegrót (25-21), idegenben pedig Izraelt verte (26-22) az Európa-bajnoki selejtezők 4. csoportjában, ahol még Izland szerepel. a csoport első két helyezettje kvalifikálja magát a jövő januári, lengyelországi Eb-re, amelyről még ki lehet harcolni az olimpiai indulás vagy selejtező jogát.