Sohasem volt még ennyi testvérpár egy vébén

Nikola Karabatic, Luka Karabatic, kézilabda
DENMARK, Herning : France's centre back Nikola Karabatic (L) and his brother pivot Luka Karabatic hold the trophy after the podium ceremony of the men's EHF Euro 2014 Handball Championship on January 26, 2014 at the Boxen Arena in Herning, Denmark. France won the tournament ahead of Denmark and Spain. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
A katari kézivébé 24 válogatottjából tizenegyben akad testvérpár, az argentinoknál és a szaúdiaknál egy családot három-három fivér is képvisel a nevezett keretben. A legizgalmasabb helyzet a Karacic családban alakulhat ki, ahol Igor a horvát, Ivan a bosnyák csapatot erősíti.

Szó szerint igazán családias a hangulat a katari férfi kézilabda-világbajnokságon, de nemcsak azért, mert alig van néző a mérkőzéseken. A 24 csapat közül tizenegyben is akadnak testvérpárok, sőt, két helyen három fivér is ott van a tizenhatos keretben.

A legcsaládiasabb válogatott címet Argentína érdemelheti ki, Pablo, Diego és Sebastian Simonet mellett ugyanis ott van a keretben Federico és Juan Pablo Fernandez, illetve Adrian és Pablo Portela is.

Nikola és Luka Karabatic tavaly együtt ünnepelték az Eb-aranyat is Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Ugyancsak három fivér erősíti a szaúdiakat, ahol Mahdi, Mohammad és Mojtaba al-Szalem szerepel, de a világ most megismerheti a bosnyák ikreket, Senjamin és Benjamin Buricot, Maximillian és Alexander Hermannt (Ausztria), illetve Allahkaram és Sajjad Estekit (Irán) is. Akadnak persze ismertebb nevek, mint például a dán Henrik és Rene Toft Hansen, a francia Luka és Nikola Karabatic, a fehérorosz Siarhej és Dzainis Rutenka, a macedón Naumce és Zlatko Mojsovski, illetve Kiril és Filip Lazarov, a lengyel Bartosz és Michal Jurecki, illetve a szlovén Luka és Miha Zvijej.

Az élet kiszámíthatatlanságát a mostari születésű Karacic testvérek tanúsíthatják, Igor a horvát, Ivan a bosnyák csapatot erősíti, és január 23-án, pénteken egymás ellen léphetnek pályára.