Vágólapra másolva!
A címvédő San Antonio sorozatban hat vereség után fogadta texasi riválisát, a Houstont, és a csapat számos sérültje ellenére sikerült győznie az NBA vasárnapi játéknapján.

A Spurs ausztrál játékosa, Danny Green 24 pontot dobott, lepipálva ezzel Tim Duncant (16) és Manu Ginobilit (15) is. A Houstonnak a nagyedik negyedben volt négy pont nélküli perce, a San Antonio ekkor 15 pontot szerzett zsinórban, alighanem ezzel a sorozattal nyerte meg a meccset.

A Dallas főként a német Dirk Nowitzki 30 pontja segítségével verte meg a vendég Oklahoma Cityt, melyben - bokasérülés miatt - sorozatban hatodik meccsét hagyta ki az előző szezon legjobbjává választott Kevin Durant.

Jameséket kifütyülték

A Cleveland simán kikapott otthon a második negyedben 18-0-ás rohamot bemutató Detroittól, a hazaiaknál a szupersztár LeBron James 17 pontig jutott. A közönség a végén kifütyülte a Cavalierst.

A mezőny második legjobb mérlegével (25/7) rendelkező Portland könnyedén legyőzte a mindössze kilenc emberrel kiálló New Yorkot, míg a keleti éllovas Toronto (24/7) utóbbi nyolc mérkőzéséből a hetediket nyerte meg.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers–Detroit Pistons 80–103
San Antonio Spurs–Houston Rockets 110–106
Dallas Mavericks–Oklahoma City Thunder 112–107
Denver Nuggets–Toronto Raptors 102–116
Portland Trail Blazers–New York Knicks 101–79
Los Angeles Lakers–Phoenix Suns 107–116