Vágólapra másolva!
Johanna Ahlm mindkét oldalon megtette a magáét a kézi-Eb svéd-horvát meccsén, előbb dobott egy gólt, mivel ez a dolga, majd hozta az extrát, és vészkapusként védett.

A svédek 20-19-re vezettek a meccs 38. percében, amikor mindkét csapatból egy-egy játékos a kétperces kiállítását töltötte, a svédek pedig úgy döntöttek, lehozzák a kapust, és megkülönböztető mezben beküldik Ahlmot, hogy ezzel létszámfölényben legyenek.

A számításuk be is jött, Ahlm üresen maradt, és ki is használta ezt, viszont a horvátok olyan gyorsan elvégezték a középkezdést, hogy nem volt ideje lemenni, így nem tudott visszajönni a helyére a kapus. Ahlm azonban megoldotta a váratlan feladatot, és jól pótolta a kapust, mert kivédte Maja Zebic lövését.

"Nem ez volt az első védésem pályafutásom során, a korábbi klubomban is előfordult hasonló eset, és akkor is sikerült leszednem a labdát. Most ráadásul nem volt nehéz dolgom, mert a társaim nyomás alatt tartották a horvát játékost. Persze ettől még végig az volt a fejemben, hogy kérjünk már időt, vagy gyorsan szabálytalankodjunk egyet, hogy le tudjak menni cserére" - nyilatkozta a 30-28-as svéd győzelemmel végződő meccs után Ahlm.