Vágólapra másolva!
Közleményben reagált a Magyar Kézilabda Szövetség Sandra Toft dán kapus vádjaira. Szerintük semmiféle incidens nem történt a kispadoknál, és a dánok sem tettek panaszt semmilyen fórumon. 

Sandra Toft, a vb-bronzérmes dán kézilabda-válogatott kapusa azt nyilatkozta az Ekstra Bladet című lapnak, hogy a magyar szurkolók nem tudták elviselni a vereséget, ezért nagyon durván bántak a játékosokkal.

"Az egész második félidőben köpködtek a szurkolók a kispadnál, így nem örülhettem maradéktalanul a győzelmünknek" - nyilatkozta Toft a Debrecenben rendezett meccs után.

A hazai szövetség határozottan visszautasítja a vádakat.

"A dán sajtóban, majd a magyar médiumokban is megjelentek olyan információk, miszerint a Magyarország-Dánia Európa-bajnoki mérkőzést követően a dánok kapusát, Sandra Toftot a kispadnál ülve a szurkolók leköpdösték. Az Eb Szervező Bizottsága az MKSZ megbízásából megvizsgálta az esetet, és kiderült, hogy semmiféle incidens nem történt a kispadoknál.

A kispadok mögötti szurkolói zóna a cserejátékosoktól túl messze, mintegy nyolc méterre kezdődik, ráadásul a kispad nagy része mögött a statisztikai asztal található. Fontos megjegyezni, hogy a dánok semmiféle panaszt nem jeleztek sem a zsűrinek, sem az Európai Kézilabda Szövetségnek, sem a szervezőknek, sem csapatkísérőjüknek, és a norvég csapat sem tud semmi olyantól, amitől tartana.

Az Európai Kézilabda Szövetség illetékesei egyébként rendkívül elégedettek a rendezéssel, mindamellett természetesen a szervezésben részt vevők a továbbiakban is mindent megtesznek a játékosok és a szurkolók biztonsága érdekében" - írja közös közleményében a Magyar Kézilabda Szövetség és az Európa-bajnokság Szervező Bizottsága.