Vágólapra másolva!
December 22-én, hétfőn gálameccsen összeméri erejét a Honvéd tíz évvel ezelőtti Euroliga-győztes csapata a mostani együttessel.

"A dicsőség mulandó, ezért is éreztem a kötelességemnek egy emlékidéző gálamérkőzés megszervezését" - nyilatkozta Gergely István kétszeres olimpiai bajnok pólós a Telekom Sporthír Szolgálatának. Hozzátette, hogy nem lehetett tovább késlekedni, mert a 2004-es kirakatcsapat tagjainak a többsége - köztük az idén Molnár Tamás és Gergely István is - visszavonult, az aktív játékosok közé pedig már csak Biros Péter, Kovács Olivér, Paján Viktor, Kiss Gergely és Szivós Márton tartozik. "Nem lepődtem meg, amikor a körkérdésemre gyorsan érkeztek a támogató válaszok, így a téli szabadságára elutazó Fodor Rajmund kivételével mindenki ott lesz a Kőér utcában, és játékra jelentkezik a győztes csapat egykori mesterénél, Kovács Istvánnál.”

A 2004-es csapatban öt olimpiai bajnok is szerepelt: Biros Péter, Fodor Rajmund, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Vári Attila.

Gergely István, aki jelenleg a Racionet Honvéd Vízilabda Club szakosztály-igazgatója, emellett a válogatott technikai vezetője és kapusedzője, a gálamérkőzést úgy tervezte meg, hogy az erőviszonyok nagyjából egyensúlyt tükrözhessenek. "Huszonöt méteres, rövidített pályán játszik majd a két csapat, a játékidő pedig futó órával 4x10 perces lesz. Bízok abban, hogy a 700 férőhelyes lelátó zsúfolásig megtelik, és a közönség nagyra értékeli majd a 2004-es győztesek, köztük az olimpiai bajnokok felvonulását. Meglepetésekkel is fogunk szolgálni, amelyeket az utolsó percig titokban szeretnénk tartani" - tette hozzá Gergely.

A 600 és 1000 forintos belépők, illetve a támogatói jegyek értékesítéséből befolyó teljes összeget a Gergely István vezette házigazdák a Vakok Batthyány Lajos Római Katolikus Gyermekotthon, Óvoda és Általános Iskola számára ajánlják majd fel.