Peric kirúgta ittas kézilabdakapusát

Strahinja Milic, kézilabda
FRANCE, Liévin : France's Samuel Honrubia (L) vies with Serbia's Strahinja Milic (R) during the friendly handball match France vs. Serbia on March 10, 2011 in Lievin. AFP JEAN-YVES BONVARLET
Vágólapra másolva!
Strahinja Milic a Montenegró ellen megnyert Európa-bajnoki selejtezőt követően lerészegedett, ezért Dejan Peric, a szerb válogatott szövetségi kapitánya kitette a keretből a kapust. A Vardarban védő játékos azzal védekezik, hogy még az italozás előtt eldöntötte, nem marad a nemzeti csapatnál.

A 26 éves Strahinja Milic túlzásba vitte az alkoholfogyasztást a Montenegró ellen 25-21-re megnyert Európa-bajnoki selejtező után. Amikor válogatottbeli társaival visszatért a nemzeti csapat főhadiszállására, még mintát adott a doppingellenőröknek, de a mintavétel igazolását már nem tudta átvenni, ugyanis azonnal elaludt a helyszínen.

Dejan Peric, a szerb kézilabda-válogatott megbízott szövetségi kapitánya másnap reggel közölte, hogy Milic már nem tagja a válogatottnak.

"A válogatott minden és mindenki felett áll, megfelelő viselkedést igényel és magas szintű tudatosságot és fegyelmet. Bárkiről lett volna szó, ugyanezt a döntést hoztam volna meg. Milicet kitettük a válogatottból, mivel nem tartotta tiszteletben a nemzeti együttes viselkedési kódexét. Megszegte a szabályokat, s ezt senkinek nem fogom megengedni" - idézte Pericet a vajdasági Magyar Szó.

Milic nélkül játszanak a szerbek Izrael ellen Forrás: AFP/Jean-Yves Bonvarlet

A kapus máshogy emlékezett vissza a történtekre, azt mondta, már korábban eldöntötte, hogy elhagyja a válogatottat, s nem lesz ott a vasárnapi, Izrael elleni keretben.

"Hajnali kettőig kaptunk engedélyt a kimenőre és arra, hogy pár pohárral megigyunk. Azért ittam, mert már korábban meghoztam a döntést, hogy nem leszek válogatott. Visszamentem a szállodába, hogy összeszedjem a cuccaimat, de ott voltak a doppingellenőrök. Reggel Peric közölte velem, hogy már nem vagyok a keret tagja. Ha már ennyire tartja magát a fegyelemhez, akkor azok miért nem lettek megbüntetve, akik velem voltak? Mindjárt a Montenegró elleni meccs után pakolnom kellett volna, s azonnal közölni, hogy nem kívánok a nemzeti csapatban szerepelni. Természetesen megvan ennek is az ok, de erről nem nyilatkoznék" - mondta Milic.