Kleinnek nincs szerencséje

Isabell Klein, kézilabda
DENMARK, Horsens : Louise Spellerberg of Denmark (R) tries to stop Isabell Klein of Germany (L) from scoring during the friendly handball match against Denmark in Horsens on November 22, 2011. AFP PHOTO/SCANPIX DENMARK/HENNING BAGGER - DENMARK OUT -
Vágólapra másolva!
Sorozatban harmadik világversenyéről is lemarad Isabell Klein, a Buxtehude női kézilabdacsapatának játékosa, aki ezúttal lábközépcsont-törés miatt nem lehet ott a december 7-én kezdődő magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Klein két éve éppen felépült elülső keresztszalag-szakadásából, amikor edzésen olyan ütést kapott, hogy eltörött a kézközépcsontja, így nem vehetett részt az Eb-n. A tavalyi évet gyermekáldás miatt kihagyta, így lemaradt a szerbiai világbajnokságról.

Heine Jensen szövetségi kapitány most is számított rá, de a 31 éves, balkezes játékos ezúttal klubja a Buxtehude EHF-kupa-mérkőzésén (amelyet 32-25-re megnyertek otthon a holland VOC Amsterdam ellen) sérült meg, lábközépcsont-törése miatt ismét lemarad a kontinensviadalról.

Isabell Klein (b.) ismét megsérült Forrás: AFP/Henning Bagger

"Nagy csapás ez a klub és a válogatott számára egyaránt" - szomorkodott Jensen, akinek elfogytak a balkezes játékosai. A tavalyi világbajnokság gólkirálya, a Győri Audi ETO-nál légióskodó Susann Müller ujjtöréséből lábadozik, és bár a németek nevezték az Európa-bajnokságra, szinte biztosan kihagyja az eseményt.

A németek az Európa-bajnokságon Hollandiával, Svédországgal és a társházigazda horvátokkal kerültek egy csoportba.