Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Thrillerrel indult az NBA-szezon

San Antonio Spurs v Houston Rockets GettyImageRank2 Used Toyota Center Description AGREEMENT SPORT HORIZONTAL Ball Basketball - Sport USA Texas Photograph Gratitude Downloading San Antonio Spurs Houston Rockets NBA Pre-Season Drive Basketball - NBA Pro Ge
HOUSTON, TX - OCTOBER 24: Cory Joseph #5 of the San Antonio Spurs drives with the ball against James Harden #13 of the Houston Rockets during their preseason game at Toyota Center on October 24, 2014 in Houston, Texas NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory copyright notice: Scott Halleran/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Három meccsel elkezdődött az NBA-idény magyar idő szerint szerda hajnalban. A bajnok Spurs egyetlen ponttal verte a Dallast, a Lakers simán kikapott otthon, a New Orleans Pelicans pedig leiskolázta az Orlandót.

A bajnok San Antonio Spurs egypontos győzelemmel kezdte az új NBA-szezont. Tony Parker 23, Manu Ginobili 20 pontot szórt a Dallas Mavericksnek, Tim Duncan pedig dupla-dupláig jutott (14 pont, 13 lepattanó).

Rick Carlisle, a Dallas edzője csak kicsit bánta a vereséget: "Nagy meccs volt, nem indulhatott volna jobb találkozóval az idény a rajongóknak. Sajnos vékony a győzelem és a vereség közti vonal, ha csak egy kosárral többet szerzünk vagy eggyel többet blokkolunk, most másképp beszélnénk. De ilyen az élet a Nyugati Főcsoportban."

A Nyugati Főcsoportról a Lakers is tudna mesélni, miután simán kikapott a Houston Rocketstől. A texasiak már a félidőben 62-45-re vezettek, érdemben már nem is változott a különbség. James Harden 32 pontot dobott, míg a hosszú sérülés után visszatérő Kobe Bryant 19-et. A Lakerst az ág is húzza: a zárónegyedben az újonc Julius Randle eltörte a jobb lábát.

James Hardenék (b) hajszál híján elkapták Cory Josephéket Forrás: AFP/Scott Halleran

A New Orleans Pelicans hasonló arányban nyert, mint a Houston, a két kulcsfigura Omer Asik és Anthony Davis volt: együtt 40 pontot, 34 lepattanót és 14 blokkot gyűjtöttek. Pedig a Pelikánok csak 40,6 százalékkal dobtak és 16 büntetőt is kihagytak.

NBA, első forduló:
Dallas Mavericks-San Antonio Spurs 100-101
Los Angeles Lakers-Houston Rockets 90-108
New Orleans Pelicans-Orlando Magic 101-84

Mindent egy helyen az Eb-ről