Vágólapra másolva!
Két Európa-bajnoki döntő rendezését is elnyerte a Magyar Röplabda Szövetség, amely 2016-ban női, egy évvel később pedig férfi U19-es tornát rendezhet. Mindkét esetben a szlovákok lesznek a partnerek, a magyarok majd Győrben játszanak.

Az Európai Röplabda Szövetség 35. közgyűlésének döntése értelmében a Magyar és a Szlovák Röplabda Szövetség 2016-ban női, 2017-ben férfi U19-es Eb-nek adhat otthont. A nőknél Győrben és Nyitrán játsszák a csoportmérkőzéseket, a további küzdelmek a szlovák városban zajlanak. Egy évvel később fordított lesz a helyzet: ott Győr mellett Puchov a társrendező, de a csoportmeccsek után a magyar városban rendezik az elődöntőket és a helyosztókat.

"Hatalmas siker ez a magyar röplabdázás és a szövetség életében" - nyilatkozta Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke. "Minden sportágban a felnőtt- és utánpótlásport együtt fejlődik. Ha nincs felnőtt sport, nincs miért utánpótlást nevelni, ha viszont nem megfelelő az utánpótlás-nevelés, előbb-utóbb kihal a felnőtt sport. Ezek a hazai rendezésű megmérettetések hozzájárulnak a magyar röplabdázás fejlődéséhez, valamint a sportág népszerűsítéséhez. A Magyar Röplabda Szövetség hosszú távú tervei között szerepel a 2019-es felnőtt Európa-bajnokság rendezésének megpályázása is, melynek fontos állomásai ezek az utánpótlás események."

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Magyarországon 1994-ben rendeztek legutóbb junior Európa bajnoki döntőt, akkor Miskolc és Debrecen adott otthont a rendezvénysorozatnak. A 12 csapatos tornán a magyar csapat a kilencedik helyen végzett.