Egykori veszprémivel erősített a katari kéziválogatott

Zarko Markovic, kézilabda
QATAR, Doha : Anad Ali al-Deri (R) of Qatar fights for the ball against Zarko Markovic of Serbia-Montenegro during their match of the First Men's Youth Handball World Championship 05 August 2005 in Doha. AFP PHOTO/KARIM JAAFAR
Vágólapra másolva!
Újabb honosított játékossal erősített a jövő januári, hazai rendezésű világbajnokságra készülő katari férfi kézilabda-válogatott, amelynek új jobbátlövője a montenegrói születésű Zarko Markovic lesz.

A cetinjei születésű Markovic - aki korábban harmincszor szerepelt a montenegrói válogatottban - húszévesen került Veszprémbe, de 2006 és 2009 között nem sikerült meghatározó játékossá kinőnie magát.

Ezt követően játszott többek között a montenegrói Buducnostban, a macedón Metalurgban, majd a német Frisch Auf Göppingen és a Hamburg csapataiban. A nyáron fogadta el a katari El Dzsais ajánlatát (itt együtt játszik jelenleg Fazekas Nándorral), és miután Valero Rivera szövetségi kapitány szívesen látta csapatában, elfogadta a helyi szövetség ajánlatát.

Markovic (b.) 2005-ben még szerb-montenegrói színekben küzdött a dohai ifjúsági vébén Forrás: AFP/Karim Jaafar

A montenegrói szövetség honlapja szerint a katariak még mindig csábítják Danijel Saricot, a Barcelona 37 éves bosnyák kapusát is, aki Dohában tárgyal az esetleges váltás lehetőségéről. A válogatott korábban már igazolt egy európai kapust, a montenegrói Goran Stojanovic idén már be is mutatkozott a katariak színeiben a bahreini Ázsia-bajnokságon.