A Füredre épül Dujshebaev kéziválogatottja

Nagy László Veszprém, 2014. október 12.
Nagy László (k) és Felix Borges Dutra Ribeiro, a Montpellier játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának 3. mérkőzésén, az MKB-MVM Veszprém - Montpellier Agglomération összecsapáson a Veszprém Arénában
Veszprém, 2014. október 12. Nagy László (k) és Felix Borges Dutra Ribeiro, a Montpellier játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának 3. mérkőzésén, az MKB-MVM Veszprém - Montpellier Agglomération összecsapáson a Veszprém Arénában 2014. október 12-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Régen fordult elő utoljára, hogy a kézilabda-válogatottba nem a Veszprém vagy a Szeged adja a legtöbb játékost, Talant Dujshebaev első válogatott keretébe Balatonfüredre ment a legtöbb meghívó, szám szerint hét. A sérült Nagy László is helyet kapott a férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezőre készülő bő keretben, de szinte biztos, hogy lovaglóizom-szakadása miatt nem tud pályára lépni október 29-én Portugália és november 2-án Ukrajna ellen.

Talant Dujshebaev kijelölte első keretét, a kirgiz származású spanyol szakember a 2016-os lengyelországi Európa-bajnokság selejtezőjében debütál a magyar csapat élén. Az Eb ezúttal azért kiemelten fontos, mert a magyar válogatott nem jutott ki a 2015-ös világbajnokságra, így csak a 2016-os Eb-ről tud kvalifikációt szerezni a riói olimpiára.

Az Eb-selejtezőkön Portugália, Ukrajna és Oroszország lesz az ellenfél, a csoportból az első két helyezett vehet részt az Eb-n, és ott lehet még a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja is.

Sérülten is bekerült nagy László Forrás: MTI/Kovács Anikó

Dujshebaev első keretében vannak meglepetések, a bő keret tagja néhány ígéretes fiatal tehetség, de a csapat gerince nem változik jelentősen – bár Nagy László sérülése miatt biztosan nem szerepelhet a sorozat első két meccsén.

A kéziválogatot 28 fős kerete

kapusok: Mikler Roland (MKB-MVM Veszprém), Székely Márton (Balatonfüred), Tamási Zsolt (B.Braun Gyöngyös), Tatai Péter (HCM Minaur Baia Mare, román)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos-Tatabánya), Hornyák Péter (TuSeM Essen, német), Pásztor Ákos (Grundfos-Tatabánya)
jobbátlövők: Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Ancsin Gábor (MOL-Pick Szeged), Gerdán Tibor (Balatonfüred), Nagy László (MKB-MVM Veszprém)
irányítók: Császár Gábor (PSG, francia), Lékai Máté (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Balázs (Balatonfüred), Faluvégi Rudolf (Balatonfüred)
beállósok: Zubai Szabolcs (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Bánhidi Bence (Balatonfüred), Szöllősi Szabolcs (Csurgó)
balátlövők: Ilyés Ferenc (MOL-Pick Szeged), Zdolik Bence (Balatonfüred), Bodó Richárd (Grundfos-Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque, francia)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös), Vadkeri Attila (MOL-Pick Szeged), Kovacsics Péter (Balatonfüred)

Bekerült a keretbe Hornyák Péter, aki már Mocsai Lajosnál is volt kerettag, a 19 éves jobbszélső tavaly igazolt Balatonfüredről a Bundesligába, de rajta kívül is több füredi játékos, szám szerint hét alkotja a keret, míg Veszprémből hat, Szegedről öt játékos kapott meghívót.