Látványosabb és izgalmasabb lesz a vízilabda

Nagy Viktor; Varga Dániel Budapest, 2014. július 21.
Nagy Viktor kapus (k), a horvát Ivan Milakovic (j2) és Varga Dániel kapus (j) a budapesti vízilabda Európa-bajnokság Magyarország-Horvátország mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. júli
Budapest, 2014. július 21. Nagy Viktor kapus (k), a horvát Ivan Milakovic (j2) és Varga Dániel kapus (j) a budapesti vízilabda Európa-bajnokság Magyarország-Horvátország mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 21-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Elkezdődtek a szabályváltoztatások a vízilabdában, jön a kisebb medence, a kisebb labda és a kevesebb játékos.

A nemzetközi szövetség arról tájékoztatta Kemény Dénest, a magyar szövetség elnökét, hogy a 2015-ös és 2016-os Világligában kisebb medencében (25x20 m), a junior vébén pedig kisebb labdával és csapatonként eggyel kevesebben játszanak majd.

"Drukkolok a vízilabdának, de nem merek állást foglalni az új szabályokkal kapcsolatban addig, amíg nem látom, hogy milyen eredményt hoznak a sportág stabilitása és jövője szempontjából" - mondta a Vlv.hu-nak Varga Dániel, a magyar válogatott csapatkapitánya.

Kevesebb lesz a játékos és kisebb a labda Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Azt azért elmondom, hogy nekem és jó néhány vízilabdatársamnak sokkal élvezetesebb lesz az alkalmi szabályokkal játszani, és csak remélni tudom, hogy mások számára is fogyaszthatóbb lesz ettől a sportág."