Vágólapra másolva!
A nyolcszoros Euroliga-győztes Real Madrid férfi kosárlabdacsapata az Alba Fehérvárral játszik bemutató mérkőzést a székesfehérvári Vodafone Sportcentrumban október 8-án 19 órakor.

A mérkőzés megszervezésében döntő érdeme volt a Szent István utánpótlástornának, amelyen mindkétszer részt vettek a spanyol klub fiataljai, akik jól érezték magukat a városban - vélekedett Cser-Palkovics András polgármester.

Bodnár Péter, a kosárszövetség főtitkára szerint a Real látogatása után akár szorosabb kapcsolat is kialakulhat a klub és a fehérváriak vagy a szövetség között, ami mind felnőtt szinten, mind az akadémiáknak nagy segítséget jelenthet.

A főtitkár elmondta, az Alba Fehérvár csarnoka lehet a következő évi utánpótlás-Eb egyik helyszíne, amennyiben a novemberi döntés kedvező lesz.

A spanyol csapat - melynek több tagja jelenleg a vébén szerepel - a mérkőzés napján különrepülővel érkezik Budapestre, ahonnan elsőként Felcsútra megy, ahol megtekinti a Pancho Arénát és a Puskás emlékmúzeumot. Székesfehérváron a küldöttség megnézi az október 4-én megnyíló Seuso-kiállítást, majd a 19 órakor kezdődő találkozó után visszarepül Spanyolországba.

A meccsre már az összes VIP-helyet értékesítették, a jegyekre is nagy érdeklődés mutatkozik, tiszteletjegyek nem lesznek. Az ülőhelyekre ötezer, míg az állóhelyekre háromezer forintba kerülnek majd a jegyek.

A Real Madrid soraiban szerepel több NBA-ban is megfordult játékos: az argentin-olasz Andrés Nocioni, a spanyol Sergio Rodriguez Gomez, valamint a szintén spanyol Rodolfo Fernandez Farres. Rajtuk kívül olyan kosárlabdázók érkeznek még, mint az amerikai Kelvin Creswell Rivers és Marcus Anthony Slaughter, a litván Jonas Maciulis vagy az argentin Facundo Campazzo.