Vágólapra másolva!
A Larvik hat góllal bizonyult jobbnak az ETO-nál az idén elhunyt Karl Erik Böhn emlékére rendezett Fiesta torna második napján. 

A meccs előtt a két csapatkapitány: Görbicz Anita és Gro Hammerseng felavatta az idén elhunyt Karl Erik Böhnről készült domborművet, és a csarnok egyperces néma vigyázállással adózott az egykori edzőnek.

A norvégok nagy lendülettel kezdtek, és rögtön előnyt is szereztek, amely a meccs végéig kitartott. Az ETO-ból ezúttal hiányzott a harci szellem, és az összeszokottságon is van mit csiszolni, a mérkőzés tehát több szempontból tanulságul szolgál a jövőre nézve.

PWC Handball Fiesta, Győr, 1900 néző
Győri Audi ETO KC – Larvik HK 24-30 (12-17)

Győri Audi ETO KC: Grubisic, Löke 1, Müller 5, Korsós 1, Kovacsics 1 (1), Amorim 2, Orbán 2, Szepesi. Csere: Herr, Sen 2, Korsós 1, Görbicz 6 (3), Aguilar 1, Litre 2, Hornyák 1, Bognár-Bódi. Kétpercesek: 1. Vezetőedző: Ambros Martín.

Larvik HK: Toft, Blanco 1, Mörk 4(1), Hammerseng 5, Koren 3(2), Solberg 3, Wojtas 5. Csere: Anja Edin 2, Kristiansen, Breivang, Hasanil, Breistöl, Sulland 3, Stange 3, Lund. Kétpercesek: 3. Vezetőedző: Ole Gustav Gjekstad.

"Ma egyáltalán nem voltam elégedett a küzdőszellemünkkel. Nem az a gond, ha veszítünk egy jobb csapat ellen, de a harciasságunkat akkor sem szabad feladnunk!” - nyilatkozta a meccset követően Ambros Martín.

Susann Müller a második félidőben megszórta magát, mégis csalódottan értékelt. "Az eddigi edzéseken és meccseken összeszokottabbnak tűntünk, de a mai meccsen mégsem találtuk meg egymást a pályán. Sok esetben a szerencse is elpártolt tőlünk. Most túl kell tennünk magunkat a vereségen, le kell vonnunk a tanulságokat, és előre nézve elindulni felfelé."

Ole Gustav Glekstad természetesen a pozitívumokat látta a csapatán. "Örülök a győzelemnek, erős csapatot győztünk le. Van néhány új játékosunk, akik lehetőséget is kaptak, és jól éltek vele” - mondta a meccs végén a norvégok mestere.

Nora Mörk is boldogan nyilatkozott a meccs után: „Nagyon jót tett az önbizalmunknak ez a mai meccs, idén ez volt a legkomolyabb mérkőzésünk, és szinte végig kontroll alatt tudtuk tartani a játékot. Jó látni, hol állunk a felkészülésben, biztatóak a jelek, nagyon boldog vagyok!” – nyilatkozta a norvég klasszis.