Vágólapra másolva!
Óriási sikert ért el a magyar U17-es nőikosárlabda-válogatott. A csehországi világbajnokság kisdöntőjében a lányok hat ponttal, 67-61-re verték a házigazda Csehországot, és ezzel megszerezték a bronzérmet. 

A sikert fantasztikus menetelés végén érte el Mészárosné Kovács Andrea csapata, amely sorrendben Csehország, Kanada, Dél-Korea és Egyiptom legyőzésével kvalifikálta magát a torna negyeddöntőjébe, ahol Japán vertük tíz ponttal. Az elődöntőben ugyan a magyar válogatott vereséget szenvedett a bombafavorit Egyesült Államoktól, de a bronzmeccsen újra odatették magukat a lányok.

Pedig nem jól indult a harmadik helyről döntő meccs: Csehország 12 pontos vezetéssel (13-25) zárta az első negyedet, és még félidőben is egypontos hátrányban volt (36-37) a magyar válogatott. A harmadik negyedben váltott vezetéssel zajlott a mérkőzés, de a lányok már hárompontos előnnyel (51-48) fordultak a hajrára. A záró negyedben nemcsak megtartották az előnyüket, de sikerült tovább növelni, végül 67-61-re vertük a cseheket.

A meccs legjobbja Kiss Virág volt, aki 21 ponttal és 10 lepattanóval zárta a találkozót, mellette a 18 pontos Nagy Dorottya is remekül játszott. A magyar válogatott lepattanózásban (39-36) és labdaszerzések tekintetében (11-6) is ellenfele fölé nőtt.

A mérkőzés további statisztikáit az Európai Kosárlabda-szövetség honlapján böngészheti.