A közönség volt a hetedik pólós a vízben

Gangl Edina, Budapest, Aleksandra Cotti, Magyarország - Olaszország, vízilabda eb, női vízilabda válogatott
Budapest, 2014. július 26. Az olasz Aleksandra Cotti (j) gólt dob, középen Gangl Edina kapus a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornáján a 3. helyért játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 26-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar női pólóválogatott egyik legjobbja a kapus Gangl Edina volt, aki a csapatot és a közönséget dicsérte az Origónak az olaszok elleni 10-9-es, Eb-bronzérmet érő győzelem után.

"Volt egy csapat, amely segített, így könnyű volt jól védeni" - mosolyodott el a 24 éves Gangl Edina, aki eddig jobbára második számú kapus volt Bolonyai Flóra mögött, ám most őt tette be a kezdőcsapatba Merész András szövetségi kapitány. "Teljesen más kezdőként védeni, össze sem lehet hasonlítani azzal, mint amikor csak a negyedik negyedben kell beugranom. De ami jut, annak kell örülni, és akkor kell jól védeni."

A kapitány az elődöntő után azt mondta, nem szeretne örökre bronzérmes csapatot vezetni, két kilencedik hely között jobban örülne egy aranyéremnek. "Én kilencedik nem szeretnék lenni, viszont mindig az aranyéremről álmodom" - árulta el a saját álláspontját Gangl az Origónak.

A bronzmeccsen a magyar csapatnak volt egy hosszú gólcsendje, a kapus szerint azonban nem csak ez az időszak volt nehéz. "Nem csak ezt a 11 és fél percet említeném, mert hullámzó volt az egész mérkőzés. Voltak nagyon jó periódusaink, amikor kettővel-hárommal is elmentünk, de utána megint feljöttek ránk az olaszok. De meg sem fordult a fejemben, hogy kikaphatunk."

Gangl Edinának meg sem fordult a fejében, hogy kikaphatunk a bronzmeccsen. Forrás: MTI/Kovács Tamás

A közönségért odavan a kapus. "Fantasztikusak voltak a nézők, a magyar közönség volt a tizennegyedik játékosa a keretnek, a hetedik (mezőny)játékos a vízben."

Az egy gólig jutó Kisteleki Dóra szerint többször is hullámvölgybe került a magyar csapat, de sikerült ezekből kikecmeregnie. "Az elején rögtön 2-0-ra elhúztak az olaszok, majd a harmadik negyedben is jobbak voltak két góllal. De szerencsére - és ez a csapatra mindig is jellemző volt - higgadtak tudtunk maradni, felálltunk a háromgólos hátrányból, és meg tudtuk nyerni a bronzérmet. Nagyon büszke vagyok a csapatra."

Annak is örül, hogy a spanyolok ellen elveszített elődöntő után fel tudott állni a válogatott. "Képesek voltunk csapatként játszani, és ez fantasztikus dolog. De már a jövőre is gondolunk, mert ebben a csapatban sokkal több is lehet még. Dolgozunk tovább, a célunk, hogy a riói olimpián jól teljesítsünk."