Vágólapra másolva!
A hazai vereség után idegenben nyert a Szolnok a címvédő Eger ellen, ezzel egyenlített a férfivízilabda-bajnokság három győzelemig tartó döntőjében.

Eredmény, rájátszás, döntő, 2. mérkőzés:
ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC 5-11 (2-5, 2-2, 1-2, 0-2)
góldobók: Varga II. Zs. 2, Gór-Nagy 1, Zalánki 1, Kovács G. 1, illetve Aleksic 3, Hosnyánszky 2, Pásztor 2, Mitrovic 2, Török 1, Kis 1
A párharc állása: 1-1.

Az alapszakasz-győztes Szolnok és a címvédő Eger első meccsét a hevesiek nyerték, a hétfői második - immár egri - csata azonban nem úgy indult, hogy meglesz a második siker is. A Szolnok 1-0-ra, majd 3-1-re elhúzott az első negyed elején. Szépítésre még futotta a vendéglátók erejéből (2-3), utána azonban két újabb szolnoki találat következett, különösen az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert csavargólja volt parádés (2-5).

A második negyedet az Eger kezdte jobban: Varga II. Zsolt felső sarkos bombagóljaival felzárkózott a bajnokcsapat (4-5). Az egyenlítés azonban nem jött össze, mert amíg a hazaiak elrontották emberelőnyös helyzeteiket, a vendégek kétszer is betaláltak a hat az öt elleni játékban, megőrizve az első negyedben felhalmozott előnyt (4-7).

A harmadik nyolc percben kettős emberelőnybe kerültek a csapatok, és mindkettő élt is a lehetőséggel (5-8). Aztán percekig nem történt változás, vagy a jó védekezés, vagy a rossz lövések miatt, mígnem a triplázó szerb légiós, Milan Aleksic élt a létszámfölény kínálta alkalommal (5-9).

A befejező negyedben a Szolnok már nem igazán erőltette a támadásokat, az Egernek ugyanakkor egyre görcsösebbé vált a játéka. A Szolnok végül hat góllal nyert, azaz egyenlített a pólós párbajban. A döntő harmadik összecsapását csütörtök este rendezik Szolnokon 19.15-től.